Connect with us

Revistateo.ro

Specialistii americani au facut o serie de recomandari pentru a-ti arata cum sa slabesti un kilogram pe saptamana fara sa iti distrugi sanatatea.

Dieta si Sport

Cum sa slabesti un kilogram pe saptamana

Sa slabesti intr-un timp scurt este o problema intampinata de foarte multe persoane. Specialistii americani de la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au facut o serie de recomandari ca sa iti arate cum sa slabesti un kilogram pe saptamana fara sa iti distrugi sanatatea.

Ca sa slabesti un kilogram pe saptamana trebuie sa ai un deficit de 7.700 de calorii saptamanal, ceea ce inseamna 1.100 de calorii pe zi, spun specialistii americani. Ei recomanda sa tai caloriile din mancare si bautura si sa faci exercitii fizice.

Marea problema intampinata aici este cum sa slabesti un kilogram pe saptamana fara sa te infometezi, mai ales ca nu toti oamenii reusesc sa arda caloriile intr-un timp atat de scurt si ajung adesea sa taie din dieta zilnica foarte multi nutrienti.

Expertii in cure de slabire spun ca trebuie sa eviti neaparat infometarea intrucat te vei simti fara energie si nu vei putea sa duci la bun sfarsit activitatile fizice. Ei recomanda sa consumi alimente bogate in proteine cum ar fi carnea de pui, pestele, lintea, tofu sau carnea slaba de vita. Daca nu iti place carnea, opteaza pentru oua! Au un aport de proteine ridicat si nu ingrasa deloc!

Este benefic sa consumi multe legume proaspete, cum ar fi spanac, broccoli sau asparagus. Poti consuma si plante verzi, cum ar fi salata, intrucat au continut scazut de calorii, dar destule fibre cat sa te faca sa te simti satula.

Daca vrei o gustare, atunci ar trebui sa alegi dintre iaurt cu continut scazut de grasimi, fructe de padure proaspete sau nuci. Zaharul, carbohidratii si grasimile trebuie evitate!

Daca vrei sa slabesti un kilogram pe saptamana nu trebuie sa neglijezi exercitiile fizice. Ridica greutati de doua sau trei ori pe saptamana pentru masa musculara si pentru a-ti ajuta metabolismul. Exercitiile cardiovasculare (alergare, mers in pas alert) sunt recomandate pentru ca ard caloriile si pierzi in greutate mai rapid. Incearca sa faci minim 30 de minute de exercitii pe zi. Cu cat vei reusi sa te misti mai mult, cu atat vei reusi sa arzi mai multe calorii. Ai mare grija, insa! Nu face abuz, pentru ca risti sa te accidentezi.

Nu in ultimul rand, daca vrei sa pierzi in greutate iti trebuie vointa si un psihic puternic, asa ca pastreaza-ti optimismul si increderea in tine!

 CITESTE SI: Ce este efectul YO-YO dupa o dieta? Cum sa slabesti si sa ramai slaba!

Ti s-a intamplat si tie sa slabesti si apoi sa te ingrasi la loc, imediat? Ei bine, acesta este efectul yo-yo! Dupa o dieta, risti sa revii la kilogramele initiale sau sa te ingrasi chiar mai mult. Vezi cum poti sa combati efectul yo-yo!

Efectul Yo-Yo este efectul negativ al revenirii la o alimentatie nesanatoasa (din pacate, considerata de multi „normala”) dupa ce o anumita dieta si-a aratat rezultatele. Multe femei, dupa ce vad ca au pierdut kilogramele in plus, uita ca tocmai dieta pe care au urmat-o le-a ajutat sa piarda in greutate si se arunca din nou, cu capul inainte, spre un stil de viata dezechilibrat.

Asadar, trebuie punctat faptul ca NU DIETA este vinovata pentru reaparitia kilogramelor in plus, ci ca efectul yo-yo se datoreaza faptului ca reintroduci brusc o alimentatie lipsita de restrictii.

De ce te ingrasi la loc? Pentru ca organismul tocmai ce se obisnuieste cu un nou stil de mancat, ceva mai sanatos, cu mai putine calorii, cand tu reintroduci alimente greu de digerat, bogate caloric si grase.

Este firesc ca arderile sa se realizeze mai lent, iar grasimea si kilogramele in plus sa se tot depuna. De aceea, nutritionistii recomanda ca, la incheierea unei diete, sa se reintroduca treptat, alimentele „interzise” pe perioada regimului.

Cum stii ca te confrunti cu efectul Yo-Yo:

  • – ai inceput o dieta, care functioneaza, insa nu faci sport
  • – dupa ce ai atins rezultatele dorite, renunti la dieta
  • – incepi sa mananci la fel ca inainte de a urma dieta sau poate chiar mai mult (caci toate poftele s-au adunat pe perioada regimului alimentar)
  • – pui la loc toate kilogramele pierdute
  • – chiar daca revii la dieta, organismul tau este deja dat peste cap si pui mai multe kilograme, in loc sa slabesti
  • – incepi sa te simti slabita

Ai mare grija, deoarece efetul Yo-Yo are multe riscuri pentru sanatate! Consecinta efectului Yo-Yo este excesul de grasime abdominala pe care o poti asocia bolilor de inima, cancerului si diabetului. In plus, creste tensiunea arteriala si colesterolul.

De asemenea, efectul Yo-Yo are si un efect psihologic negativ, ceea ce poate duce la depresie. Daca o patesti si tu, nu te lasa prada deprimarii, caci daca te apuci de sport si incepi o noua dieta, vei reusi sa slabesti din nou. Ai grija, totusi, apoi, sa nu cazi din nou in capcana alimentelor!

Poti sa eviti efectul Yo-Yo intr-un mod simplu:

Am explicat ca efectul Yo-Yo se datoreaza unei alimentatii dezechilibrate, introduse dupa o dieta. Asadar, ca sa nu te ingrasi la loc, urmeaza exemplul urmator: daca dieta ta interzice zaharul si grasimile, in primele zile dupa ce ai incheiat-o nu vei manca o ciocolata si o pulpa de pui prajita, ci vei pune o lingurita de zahar in cafea si vei continua treptat sa consumi dulciuri si grasimi in cantitati mici, pana cand organismul se obisnuieste cu acest stil alimentar.

De asemenea, e bine ca, pe parcursul dietei, sa faci sport, caci activitatea fizica te ajuta enorm in obtinerea unor rezultate pozitive. Antrenamentul te va ajuta si ulterior, pentru mentinerea siluetei pentru care ai tinut dieta, desi ai incetat regimul si mananci normal!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top