Connect with us

Revistateo.ro

Cura de Slabire

Condimentul cu care slăbești 14 kilograme dacă îl adaugi la micul dejun

Este dovedit științific că cel mai eficient mod de a pierde în greutate este accelerarea metabolismului. Există numeroase alimente naturale care te pot ajuta în acest sens, iar dacă știi cum să le combini, poți slăbi ușor și sănătos.

Universitatea de Științe Medicale din Iran a efectuat un studiu extrem de interesant, care a ajuns la o concluzie pe care ar trebuie să o cunoască toți cei care au probleme cu kilogramele în exces. Cercetătorii au împărțit participanții la studiu în două grupuri de femei cu probleme de greutate.

Femeile din ambele grupuri aveau o dietă sănătoasă, consumând mai puțin de 1500 de calorii pe zi, timp de o perioadă de trei luni. Singura diferență dintre cele două grupuri era modul în care foloseau anumite condimente.

Femeile din primul grup consumau înainte de micul dejun trei grame de chimion amestecat cu 140 de grame de iaurt natural. Al doilea grup consuma iaurtul fără chimion.

Iar rezultatele au fost incredibile. Femeile care au consumat și chimion au slăbit cu 6.5 kilograme mai mult decât femeile din al doilea grup. Au pierdut aproximativ 14.64% din grăsime, comparativ cu doar 4.91% în cazul celui de-al doilea grup. Într-o lună, unele participante au slăbit aproximativ 14 kilograme.

Iar concluzia cercetătorilor este una extrem de importantă. Chimionul conține cantități mari de filosteroli, care pot preveni retenția coolesterolului în corpul nostru. Acesta este motivul pentru care chimionul este atât de eficient pentru stimularea metabolismului și pentru scăderea în greutate și ar trebui inclus în alimentație încă de astăzi.

Chimionul este o plantă răspândită mai ales în estul Mării Mediterane, până în estul Indiei. De la chimion se folosesc semințele uscate ca atare sau măcinate. Semințele de chimion seamănă cu cele de chimen, având formă alungită, fiind crestate longitudinal și galben-maro la culoare.

Pe lângă faptul că sunt eficiente pentru stimularea metabolismului, semințele de chimion conțin o cantitate considerabilă de fier. Aceste semințe se pot folosi în prepararea condimentelor garam masala, tandoori și curry, iar turcii le folosesc pentru kebap. Nu trebuie confundat cu chimenul.

Citește și: Dieta chinezească. Scapi de cinci kilograme în cinci zile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top