Connect with us

Revistateo.ro

Vitamine esențiale pentru creșterea părului

Par & Coafuri

Vitamine esențiale pentru creșterea părului

De cele mai multe ori, motivele din spatele căderii părului sunt alimentația proastă și lipsa vitaminelor și a nutrienților esențiali pentru organism. Un stil de viată sănătos îți oferă un aspect la fel de sănătos, o piele puternică și un păr hidratat și bogat. Haideți să vedem care sunt cele 5 vitamine esențiale pentru creșterea părului!

Vitamina A joacă un rol extrem de important în creșterea părului. Conține antioxidanți care hidratează scalpul și previn uscarea. Totodată, ajută la întărire și îngroșarea firului de păr. Alimentele bogate în vitamina A sunt morcovii, cartofii dulci, laptele, spanacul, caisele uscate, mango și gălbenușul de ou.

CITEȘTE ȘI: REMEDII NATURISTE INEDITE CONTRA CĂDERII PĂRULUI

Biotina sau vitamina B7 este numită vitamina creșterii părului. Repară părul fragil și îmbunătățește starea de sănătate a acestuia, dă volum și grosime firului de păr. Rezultatele unui aport suficient de biotină sunt creșterea părului, obținerea unui păr mai bogat și a unui fir mai gros, îndreptarea părului. Alimentele în care găsiți biotină sunt ouăle, conopida, zmeura, bananele, migdalele.

Vitamina B12 previne căderea părului și ajută la absorbția de fier în organism. Dacă nu știați, deficiența de fier duce la chelie. Cele mai importante alimente care conțin B12 sunt ouăle, brânza, laptele și iaurtul.

Vitamina C este esențială și are un rol foarte important în prevenirea albirii părului. Aportul zilnic de vitamina C menține sănătatea organismului și a părului. Alimentele pe care trebuie să le consumi sunt lamâile, mandarinele și căpșunile.

Vitamina E este o altă componentă vitală pentru păr. Ea previne uscarea și problemele de hidratare ale părului. Menține firul strălucitor și scalpul sănătos, printr-o bună circulație la nivelul scalpului. Alimentele cu un conținut ridicat de vitamina E sunt migdalele, peștele, laptele, alunele, spanacul gătit, semințele de floarea soarelui.

Fierul este de asemenea foarte important, deoarece absența lui poate cauza căderea părului și deteriorarea acestuia. Consumați așadar carne roșie, curcan și fructe uscate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top