Connect with us

Revistateo.ro

Și tu faci greșeala să adormi cu părul umed? De ce nu este bine să mai faci asta.

Online

Adormi cu părul umed? Faci cea mai mare greșeală!

La sfârșitul unei zile lungi, alegeți să faceți un duș fierbinte rapid, să aruncați niște pijamale, să vă spălați dinții și apoi să sarăți în pat. Dar te-ai oprit vreodată să te gândești la riscul de a dormi cu părul umed?

Primul rezultat negativ al somnului cu păr umed este pur cosmetic: nu puteți anticipa modul în care părul se va așeza dimineața.

„Dacă adormi cu părul umed, dimineața ai șansa de a avea probleme cu modul și durata de aranjare.”, spune hairstylist Olga Gilbert din California.

„Când te trezești, probabil că va trebui să-l uzi din nou pentru a-l usca corespunzător și pentru a-i recâștiga controlul. Acest lucru adaugă inutil timp la rutina dvs. de dimineață.”, spune ea.

Gilbert spune că somnul cu părul umed nu dăunează imediat foliculilor de păr, dar cu siguranță poate duce la ruperea părului, deoarece părul umed este mai slab atunci când este ud, făcându-l mai flexibil și ușor de rupt.

„Dacă vă trageți părul umed într-o coadă sau coadă strânsă, aveți șanse mult mai mari să o rupeți în timpul nopții.”, spune Gilbert.

Însă, dincolo de problema estetică, există un mare risc.

CITEȘTE ȘI: Trucuri de frumusețe de la indience! Cum scapi de părul de pe față

Adormirea cu părul umed favorizează acumularea bacteriilor și a fungilor, care dăunează scalpului și nu numai.

Umiditatea provoacă apariția și înmulțirea ciupercilor care produc mătreața. Unde mai pui că, lipind fața de pernă, riscăm ca acești agenți patogeni să intre în contact cu zona gurii, a nasului și a ochilor.

Dacă vă numărați printre persoanele care se duc la culcare cu părul ud, învelit într-un prosop, ar fi bine să renunțați la acest obicei căci nu este unul așa de sigur pe cât probabil credeți. Mai mult, mersul la culcare cu părul ud își pune serios amprenta asupra sănătății.

Pot să apară dureri de cap. În timpul somnului, temperatura capului, care este învelit în prosop, începe să crească ducând și la creșterea umidității care duce la înstalarea durerilor de cap.

Te poate interesa și: Șamponul-minune care accelerează creșterea părului și îl hidratează de la rădăcină până la vârfuri. Este ieftin și ușor de preparat

Schimbările bruște de temperatură afectează părul. Vârfurile se despică, părul își pierde din strălucire și începe sa cadă.

Vestea bună este că există soluții pentru a preveni și combate asemenea efecte dezastruoase! Unul dintre ele îl constituie un șampon-minune, obținut din ingrediente naturale și la îndemâna oricui!

Șampinul-minune care accelerează creșterea părului

Ai nevoie de:

3 linguri de ulei de ricin

40 ml de săpun lichid

2 lingurițe de lapte de cocos

30 ml de ulei de măsline

15 ml de miere

Amestecați toate ingredientele într-un recipient și utilizați-le ca șampon obișnuit. Pentru un efect mai puternic, puteți să așteptați maximum jumătate de oră pentru a vă clăti părul!

Specialiștii spun că este extrem de important să te tunzi în mod regulat. Deși pare ciudat, aceasta este o condiție esențială pentru ca părul tău să fie puternic și să crească mai rapid.

Atunci când nu tai vârfurile, firul devine mai subțire, mai slăbit și mai predispus la rupere. Astfel nu faci decât să îți pierzi podoaba capilară și să aștepți în zadar să-ți crească părul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Online

To Top