Connect with us

Revistateo.ro

Adevărul despre creșterea părului

Par & Coafuri

Adevărul despre creșterea părului

O metodă foarte cunoscută pentru a stimula creșterea părului este tăierea regulată a vârfurilor, însă multe persoane consideră că acesta este doar un mit. Într-adevăr, tăierea vârfurilor nu are legătură cu rata de creștere a podoabei capilare, însă există o logică în spatele acestui mit.

Din momentul în care vârfurile tale nu sunt tăiate cel puțin o dată la trei luni, ele încep să se deterioreze și părul se rupe. Astfel, chiar dacă el crește de la rădăcină, se rupe la vârfuri și lungimea rămâne aceeași. De aici și impresia că părul nu crește atunci când vârfurile nu sunt tăiate.

Unele suplimente alimentare stimulează creșterea părului. Biotina se numără printre principalele vitamine care ne vin în minte atunci când vorbim despre podoaba capilară. Ea nu numai că ajută părul să crească, însă întărește firul și previne căderea. De fapt, toate suplimentele pentru creșterea firului de păr luptă mai mult împotriva căderii părului și mai puțin pentru creșterea acestuia. Cu toate acestea, există vitamine care stimulează acest lucru și pot fi luate în urma unei prescripții medicale.

Scalpul are un rol foarte important atunci când vine vorba despre creșterea rapidă a firului de păr. El joacă un rol major în sănătatea podoabei capilare și de aceea trebuie să se bucure de o îngrijire corespunzătoare. Acțiunile tale trebuie să fie delicate și toate produsele care au contact direct cu pielea capului trebuie să conțină cât mai puține substanțe chimice și cât mai multe ingrediente naturale. Un masaj regulat al scalpului te poate ajuta să stimulezi creșterea.

Alimentația are și ea un rol esențial în această privință. Asigură-te că ai o dietă echilibrată care îți oferă toate substanțele nutritive de care ai nevoie. Spre exemplu, carbohidrații complecși pot avea un rol important în creșterea prărului deoarece oferă energia necesară.

CITEȘTE ȘI:APA DE COCOS PREVINE SEMNELE DE ÎMBĂTRÂNIRE

Apa de cocos conține aproximativ de 2 ori mai mult potasiu decât bananele și neutralizează astfel efectele pe care sodiul le are asupra organismului. Aceasta conține electroliți și este complet sterilă. Astfel ea asigură o bună hidratare a organismului și este o alegere ideală după un antrenament dificil.

Cercetările au dovedit că apa de cocos îmbunătățește funcțiile cognitive și sprijină din plin sistemele muscular și nervos. O cană de apă de cocos conține aproximativ 295 de miligrame de potasiu. Totodată, această apă este reposnsabilă de prevenirea apariției semnelor îmbătrânirii. De aceea ea este numită și apa tinereții sau apa vieții. Consumul regulat întărește pereții celulari și protejează celulele de radicalii liberi și toate efectele nocive pe care aceștia îi au. Totodată protejează celulele de schimbările degenerative și reduce riscul apariției cancerului.

Apa de cocos îmbunătățește funcțiile sistemului circulator și ale inimii. Orice băutură cu un conținut ridicat de potasiu este ideală pentru sănătatea inimii. Bea mai multă apă de cocos și vei diminua riscul atacului de cord și a bolilor de inimă. Totodată vei regla tensiunea arterială și vei îmbunătăți funcțiile rinichilor, deoarece apa de cocos acționează ca un bun diuretic. Specialiștii spun că un consum regulat poate reduce mărimea pietrelor la rinichi.

Apa de cocos este un bun digestiv și curăță intenstinele în mod eficient. Cu ajutorul ei vei ține la distanță diareea, constipația, dezechilobrele digestive și ale boli ale tractului digestiv. Totodată, această apă îmbunătățește funcțiile sistemului imunitar și te protejează de răceli și gripe în această perioadă de tranziție dintre anotimpuri. Așadar, ai toate motivele să te bucuri de o băutură gustoasă și ușoară în fiecare zi. Alege apa de cocos și vei beneficia de numeroase proprietăți vindecătoare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top