Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Ai aceste simptome? Iată ce înseamnă

Oamenii ignoră o serie de simptome și, pe măsură ce nu le tratează, anumite afecțiuni se pot agrava. Îți prezentăm o listă cu simptomele pe care e bine să nu le treci cu vederea. Ele spun multe despre adevărata ta stare de sănătate.

Simptome comune și semnificațiile lor

1. Ai insomnii însoțite de crampe musculare?

Organismul te trage de mânecuță și îți transmite că are nevoie de mai mult magneziu și potasiu. Adaugă în dieta zilnică alimente care conțin aceste minerale precum roșiile, bananele și spanacul.

2. Ai pielea uscată indiferent cât de mult o hidratezi sau cât de mult te dai cu creme speciale?

Asta înseamnă că îți lipsește cu desăvârșire vitamina E. Consumă carne de pește pentru a-ți asigura necesarul zilnic de vitamina E și de acizi grași sănătoși. Poți opta și pentru capsulele din ulei de pește când pielea ta se uscă foarte repede și observi că începe să crape.

3. Ai mânca dulciuri non-stop?

Aici s-ar putea să vorbim despre o stare latentă de depresie. Cercetătorii canadieni au descoperit că există o puternică legătură între anxietate, depresie și mivelul de glucoză.

4. Îți sângerează gingiile la fiecare periaj?

Aici există două scenarii: s-ar putea să suferi de gingivită, motiv pentru care e musai să te duci la medicul stomatolog ori e foarte probabil să duci lipsă de vitamina C.

CITESTE SI: Deficienta de vitamina B12 te face să te simți slăbit și obosit. Consuma aceste 4 alimente pentru creșterea nivelului vitaminei B12!

Vitamina B12 este importantă pentru corpul uman. Aduce numeroase beneficii asupra sănătății. Iată despre ce este vorba și care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a regla nivelul vitaminei B12 din corp.

Deficiența de vitamina B12 și alimente care conțin această vitamină

Beneficiile vitaminei B12

  • 1. Împiedică apariția leziunilor nervilor. Această vitamină are rolul de a proteja nervii împotriva toxinelor și radicalilor liberi. Dacă nu primești o cantitate suficientă din această vitamină, atunci nervii vor fi afectați.
  • 2. Are rolul de a proteja inima. Această vitamină protejează inima și împiedică apariția problemelor de sănătate. Astfel, va reduce tensiunea arterială, va reduce riscul de apariție a problemelor grave precum infarctul.
  • 3. Îți dă energie. Vitamina aceasta va hrăni celulele, care vor produce energie. Dacă nu primești suficientă vitamina B12, nu vei avea enrgie.
  • 4. Vei avea oasele sănătoase. Este indicat să se consume această vitamină pentru a avea oasele sănătoase. În special cei care suferă de osteoporoză trebuie să consume alimente bogate în vitamina B12.

Simptome ale deficienței de vitamina B12

  • 1. Amețeala. O cantitate insuficientă din această vitamină duce la apariția unor probleme precum amețeala, senzația de ace în picioare și în mâini.
  • 2. Anemia. Vitamina B12 este responsabilă pentru producerea celulelor care transportă oxigenul. Dacă în corpul tău nu există o cantitate suficientă din această vitamină, atunci apare anemia.
  • 3. Oboseala. Apare deoarece corpul nu are suficient oxigen. Așa că, deși dormi mult, ești obosit.

Alimente care conțin vitamina B12

  • 1. Moluște. Conțin vitamina B12, dar și fier. În 100 de grame de moluște se găsesc 126 de calorii.
  • 2. Carnea de vită. Conține și vitamina A.
  • 3. Ouăle. Sunt o sursă importantă de vitamina B12, așa că este bine să le incluzi în alimentație.
  • 4. Carnea de curcan. Este, de asemenea, o sursă importantă de vitamina B12.

Și în cereale, brânză, iaurt, laptele de cocos, de soia și de migdale se găsește vitamina B12.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top