Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Simptome pe care nu trebuie să le ignori. Ce boli grave pot ascunde

Corpul are un mod uimitor de a ne arăta atunci când ceva este în neregulă cu noi și ne dă un semnal să facem investigații pentru a descoperi dacă avem sau nu probleme de sănătate.

Iată de ce este important să urmărești fiecare semn pe care ți-l transmite corpul și cum poți vedea dacă ești într-o formă excelentă sau trebuie să iei măsuri suplimentare. În primul rând, trebuie să urmărești orice simptom:

1. Crăpăturile în colțul gurii – Cauzele obișnuite ale acestor crăpături pot fi: lipsa vitaminei B, precum și unele afecțiuni ale stomacului, anemie cauzată de deficiența de fier, infecții cauzate de bacterii precum streptococ și stafilococ, dar și ciuperci(Candida), igienă orală precară și diabet.

Dacă ai exclus anumiți factori din listă, atunci te poți afla în situația de a avea un deficit de vitamine din gama B, precum și de fier și zinc. Consumă mai multe arahide, sparanghel, semințe, leguminoase, tofu, spanac și brânză slabă. În timpul iernii, crăparea buzelor se poate datora și aerului rece, așa că ai grijă să le păstrezi mereu hidratate.

2. Erupții cutanate pe față și / sau pierderea excesivă a părului

Erupțiile cutanate cu roșeață care apar de obicei pe față, precum și pierderea excesivă a părului pot fi semne ale lipsei în corp a biotinei. Cea mai bună soluție este să consumi mai des alune, avocado, roșii, migdale, lapte de capră, șerbet, iaurt, ceapă, morcovi, nuci, lapte, banane, susan, ciuperci.

3. Creșteri roșii sau albe asemănătoare acneei pe obraji, brațe sau șolduri pot fi un semn al unui dezechilibru hormonal. Dacă simți o iritație subcutanată, poți avea și o lipsă acută din organism de vitaminele A și D.

Soluție: mănâncă mai multe semințe, nuci. Mărește aportul de grăsimi sănătoase. Este foarte important să mănânci mai multe legume cu frunze verzi și morcovi și, precum și ardei pentru vitamina A. Crește consumul de produse lactate.

4. Senzație de amorțeală în mâini, picioare și alte părți ale corpului

Sentimentul de amorțeală, amorțeală temporară și furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor sunt, de obicei, un semn de lipsă a acidului folic sau a vitaminei B9 și a vitaminelor B6 și B12. Ele sunt direct legate de sistemul nervos periferic, iar lipsa lor provoacă interferențe. Tulburarea se manifestă prin anxietate, depresie, anemie și oboseală.

Soluție: Mănâncă spanac, sparanghel, sfecla, fasole, dar și mai multe produse lactate.

Citește și: Remediu împotriva pneumoniei. Se adaugă trei picături într-un pahar cu apă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top