Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cremă naturală împotriva durerilor. Are efect în doar câteva minute

Multe persoane de toate vârstele se confruntă cu dureri de încheieturi și articulare, iar cauzele sunt diverse, fie că vorbim de oameni sedentari sau de oameni extrem de activi.

Cei care preferă activitățile în aer liber, precum cățărările, drumețiile ori plimbările cu bicicleta trebuie să țină cont de trei lucruri. În primul rând, este extrem de importantă hidratarea. Cel de-al doilea lucru foarte important este protecția împotriva razelor UV. Cel de-al treilea lucru este hidratarea pielii.

De asemenea, pentru a nu ajunge la dureri musculare și ale încheieturilor, este foarte importantă odihna. În acest articol îți prezentăm un remediu complet natura care te va ajuta să îți pătrezi pielea fină și hidratată și, în același timp, să scapi de durerea musculară cât mai repede.

Citește și: Crema anti-celulită pe care o poți face la tine acasă

Este vorba despre crema cu magneziu. Clorura de magneziu ( Sare Nigari) se poate folosi atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern. Clorura de magneziu cristalizată este făcută din apa de mare şi are o mulţime de întrebuinţări, atât în ceea ce priveşte sănătatea, cât şi pentru frumuseţe, grădină sau animale de companie.

Magneziul este uniul dintre mineralele esențiale din organismul uman. Este necesar pentru celulele corpului, iar peste 300 de reacții chimice din organism au nevoie de magneziu pentru a se realiza.

Deficitul de magneziu se manifestă prin:

– Creșterea excitabilității neuromusculare, stare de slăbiciune, palpitații

– Crampe musculare

– Senzație de amorțeală, furnicături la nivelul extremităților

– Căderea părului

– Unghii casante

– Carii dentare

– Iritabilitate, anxietate, stare confuzională

– Sindromul picioarelor neliniștite

– Tulburări depresive
– Dureri de cap, grețuri, amețeli.

– Dificultăți de concentrare

– Tulburări de somn, transpirații nocturne.

Magneziul este antidepresiv, întărește sistemul osos și imunitatea. De asemenea, echilibrează sistemul hormonal și reduce riscul de osteoporoză, având și efect de detoxifiere a organismului.

Din păcate, foarte multe persoane au nevoie zilnic de magneziu suplimentar și prezintă un deficit. Printre alimentele care conțin mult magneziu se găsesc kiwi, banane, avocado, semințe de in și de susan, migdale, fistic, nuci, cereale integrale, fasole, mazăre verde.

Pentru a prepara o cremă care să te ajute să scapi de durerile musculare ai nevoie de 3 linguri de apă fierbinte și o jumătate de cană de fulgi de magneziu. Acești fulgi se găsesc în farmaciile de tip Plafar în cantitate de 1 kg și pot fi folosiți ulterior și în băi teraeutice, pentru relaxarea picioarelor sau intern, condorm prospectului.

Crema de corp de ține în frigider

Se amestecă ingredinetele, apoi se lasă să se răcească și se aplică pe zonele dureroase. Rezultă un ulei bun pentru zonele dureroase.

Mai poți face și o cremă din 4 linguri de unt de shea, 2 linguri de ceară de albine, o jumătate de cană ulei de magneziu și o jumătate de cană de ulei de avocado sau ulei de cocos.

Se amestecă ingredientele și se lasă la frigider apoi timp de 15 minute, apoi se poate folosi. Se păstrează la frigider și se aplică pe zonele dureroase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top