Connect with us

Revistateo.ro

Uite ce spun picioarele despre sănătatea ta2

Stiri

Uite ce spun picioarele despre sănătatea ta

Mulţi dintre noi tratăm picioarele ca pe un ,,mijloc de transport” şi nimic mai mult. Această concepţie este una total greştită, şi asta pentru că picioarele nu numai că ar trebui să fie un etalon de frumuseţe dar ele pot ascunde adevărate semne ale blolii.

Avem de multe ori tendinţa să trecem cu vederea peste anumite aspecte care sunt legate de sănătatea picioarelor, le tratăm superficial şi le considerăm fireşti. Însă lucrurile nu stau aşa mai mereu. Medicii atrag atenţia că de multe ori starea picioarelor poate oferi semnale preţioase despre starea de sănătate a noastră.

CITEŞTE ŞI: CE SUPUNDE DESPRE TINE POZIŢIA ÎN CARE ÎŢI ŢII PICIOARELE

Uite care sunt cele mai importante simptome ale picioarelor care ar trebui să te alarmeze cât de cât şi să te determine să iei măsuri:

1. Incapacitatea ta de a ridica laba piciorului. Această deficienţă legată de picioarele tale îţi poate semnala că s-a produs o deteriorare la nivelul unui muşchi sau chiar al unui nerv.

2. Mici găurele pe unghiile degetelor. Marea problemă este că în până la 50% din cazurile de psoriazis apar si mici găuri pe unghiile degetelor de la picioare. Psoriazisul este adeseori confundat cu „o simplă problemă a pielii”, însă nu este întocmai aşa. De fapt, psoriazisul este o boală cronică autoimună, în majoritatea cazurilor de proveninţă ereditară, care afectează circa 3% din populaţia globului, de regulă persoanele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 45 de ani.

Este foarte important să ştiţi cum să evitaţi cauzele care declanşează psoriazisul. Încercaţi să evitaţi leziunile la nivelul pielii, stresul, stările de agitaţie, infecţiile, cum ar fi amigdalita, anumite medicamente: betablocante, ibuprofen, litiu, expunerea prelungită la soare, alcoolul şi fumatul.

3. Dureri la mers. Fracturile de stres, mici fisuri ale osului, atunci când rămân nediagnosticate sunt o cauză comună a durerilor de picioare. Disconfortul poate fi simţit pe părţile laterale ale picioarelor, pe tălpi sau peste tot.

4. Piele uscată şi mâncărimi. Boala denumită popular ,,piciorul atletului” este o infecţie fungică şi de obicei începe cu o piele uscată şi cu mâncărimi, iar apoi evoluează spre inflamaţii şi băşici. Atunci când băşicile se sparg, infecţia se răspândeşte.

Aşadar, trebuie să fim mereu foarte atenţi la semnele pe care ni le transmit picioarele noastre pentru a putea avea o sănătate cât mai solidă.

Sursa foto: scriptofheaven.co.uk

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top