Connect with us

Revistateo.ro

Ce să faci dacă îți transpiră tălpile

Naturiste

Ce să faci dacă îți transpiră tălpile?

Ce să faci dacă îți transpiră tălpile? Nu este deloc plăcut să te confrunți cu această problemă. Din fericire, există mai multe remedii naturiste ce te vor scăpa de problema pe care multe persoane o au. Iată ce ai putea face pentru a nu mai avea tălpile transpirate.

Tu știi ce să faci dacă îți transpiră tălpile?

În general, tălpile și palmele transpiră din cauza emoțiilor. Iar această transpirație devine mai puternică din cauza căldurii. Poate părea o problemă ușoară, dar dacă nu este tratată, atunci pot să apară unele probleme mai grave. Spre exemplu, transpirația tălpilor duce la apariția și la dezvoltarea bacteriilor, precum și a micozelor. Dar asta nu este tot. De asemenea, apare mirosul neplăcut. Și asta din cauza descopunerii bacteriene.

Ceaiul de coada-calului te poate ajuta. Mărunțește câteva frunze de coada-calului. Ia 4 linguri de frunze și pune-le într-un recipient. Toarnă apă peste ele. Se lasă la macerat între 8 și 10 ore. După aceea amestecul se poate filtra. Preparatul care rezultă în urma filtrării se va pune la păstrat. Frunzele se vor pune la fiert în 500 de ml de apă. Se lasă la fiert pentru 5 minute.

După ce se răcește amestecul fiert, se filtrează și acesta. Cele două extracte se vor amesteca. Seara se vor face băi fierbinți de picoare și se va folosi amestecul obținut anterior. Aceste băi trebuie să dureze aproximativ o jumătate de oră. Astfel va fi reglată activitatea glandelor sudoripare. Și vei scăpa în felul acesta de problemele neplăcute.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să îți masezi tălpile

CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru talpi fine si frumoase
Tinctura de rostopască este, de asemenea, de ajutor în astfel de cazuri. Se pun 15 linguri de pulbere de rostoască într-un borcan cu capac. Apoi se toarnă 400 de ml de alcool alimentar de 60 de grade. Cele două ingrediente se vor amesteca. Apoi se va închide borcanul și se va lăsa la macerat pentru 14 zile. După aceea, amestecul va fi filtrat.

După ce te speli pe picioare, poți aplica acea tinctură pe tălpi folosind o dischetă demachiantă sau puțină vată. Ticntura se va aplica pe tălpi și între degete. Poți adăuga în acel amestec și unele uleiuri esenșiale (de lămâie, de arbore de ceai sau de mușețel).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top