Connect with us

Revistateo.ro

Trebuie să consumi aceste alimente dacă ai peste 50 de ani

Dieta si Sport

Trebuie să consumi aceste alimente dacă ai peste 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă organismul începe să îți ofere din ce în ce mai puțin spațiu pentru mâncărurile pline de conservanți, pentru băuturile carbogazoase sau alte alimente care dăunează organismului. Totodată el începe să aibă nevoi diferite și să îți dea semnale în legătură cu acest lucru. Dacă asculți aceste semnale cu atenție, îți vei da seama cum trebuie să te hrănești pentru a te simți bine. Există alimente care îți oferă mai multe beneficii decât altele. Iată o scurtă listă a unora dintre acestea!

CITEȘTE ȘI: CUM ÎȚI SABOTEZI SINGURĂ METABOLISMUL

1. Fasolea. Studiile arată că un consum regulat de fasole de orice tip scade colesterolul cu aproximativ 5%, acesta fiind un beneficiu de care multe persoane înaintate în vârstă au nevoie. Totodată ele țin nivelul de zahăr din sânge sub control și conțin enorm de mulți nutrienți care te ajută să te menții în formă.

2. Ovăzul. Riscul de atac de cord crește considerabil la bărbații și femeile de peste 45 de ani. De aceea specialiștii recomandă introducerea în dieta zilnică a alimentelor cu cât mai puțin colesterol. Ovăzul conține fibre care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Pe lângă acestea, semințele și nucile sunt extem de benefice în acest sens.

3. Merele. Poate nu sunt la modă precum fructele de acai sau mangostanul, însă merele rămân pe primul loc în topul celor mai sănătoase fructe. Ușurează tranzitul intenstinal și conțin foarte mulți nutrienți de care organismul are nevoie după vârsta de 50 de ani. Studiile arată că persoanele care consumă în fiecare zi câte un măr sunt supuse la un risc mai mci de a face diabet de tip 2.

4. Frcutele de pădure. Mici și acrișoare, fructele de pădure sunt extrem de benefice pentru activitatea cerebrală. Acest motiv ar trebui să fie suficient pentru a le alege la următoarele cumpărături. Cu toate acestea, ele conține mult mai multe proprietăți minunate pentru oganism. Întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc sănătatea inimii și reduc inflamațiile din corp.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top