Connect with us

Revistateo.ro

Nutriție

Greșeli de alimentație în timpul verii. Ce nu ai voie să mănânci între orele 12 și 18

Vara pofta de mâncare dispare, însă având în vedere că anotimpurile sunt date peste cap, și nevoile organismului nostru se pot modifica.

Avem nevoie de carbohidrați, de proteine, chiar și de zahăr. Ați ghicit! Toate cu măsură. Orice nutriționist sau antrenor de fitness îți va spune că proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt cei trei macronutrienți fără de care nu putem funcționa normal.

Cu toate acestea, și aceste grăsimi, proteinele și carbohidrații trebuie consumate cu regularitate și nu la orice oră din zi și din noapte.

Majoritatea specialiștilor, doctori și nutriționiști ne recomandă ca mai ales pe timpul verii să evităm anumite alimente între orele 12 și 18.

În primul rând, prăjelile pe vreme caniculară pot deregla complet circulația sângelui și pot ridica tensiunea. Băuturile alcoolice, energizantele și cafeaua sunt și ele excluse în miezul zilei, vara.

CITEȘTE ȘI: Dieta lui Alex Velea pentru femei și bărbați

De asemenea, băuturile cu un conținut ridicat de coloranți și zahăr nu ar trebui să ne fie la îndemână, ci înlocuite cu apă plată sau apă minerală.

Totodată, atenție foarte mare și la consumul de paste făinoase în acest interval orar sau la fructele pline de zaharuri! Ele ne iau complet energia și ne moleșesc.

Prăjiturile trebuie reduse și ele și de asemenea și foietajele (covrigi, merdenele, plăcinte, melci cu cacao, rulouri etc).

Ce am putea totuși mânca în timpul zilei? Shake-urile făcute de tine, din legume și fructe, păstrate la rece reprezintă prima ta sursă de vitamine.

De asemenea, salatele cu un conținut ridicat de fier (spanac, salată verde) și legume de sezon țin de foame și te ajută să treci peste o după amiază toridă.

La categoria dulce, poți încerca un pahar rece cu lapte și puțină cacao. Poți consuma și fructe în timpul zilei, dar nu cu îndestulare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Nutriție

To Top