Connect with us

Revistateo.ro

Boala sufletului care are legătură cu mâncarea

Sanatate

Boala sufletului care are legătură cu mâncarea

De multe ori pentru a înțelege afecțiunile cu care ne confruntăm, este bine să vedem și cauza lor sufletească.

Două dintre bolile sufletului se manifestă, de pildă, prin mâncat compulsiv sau deloc. Astăzi vom aborda una din problemele care nu le-au afectat doar pe fotomodele, ci și pe tinere adolescente care au vrut să arate perfect: anorexia.

Anorexia, o boală a sufletului?

Corpul nostru are o serie de posibilități prin care ne transmite ce nu funcționează bine în interior. Ce este interesant e faptul că nu toate durerile ne arată că suntem bolnavi, adică în anumite cazuri nu știm să depistăm cu exactitate boala.

CITESTE SI: POVESTI OLIMPICE. Glume pe seama gimnastei Alexa Moreno. Ce nu stiu cei care stau pe margine si rad

Ceea ce ne arată sigur este că nu funcționează ceva tocmai bine. Multe dintre obiceiurile pe care le avem zi de zi sunt distructive și ele reflectă ce ne lipsește.

Sunt multe situații când afecțiunea corpului nu e legată de o atitudine greșită sau de o neglijență pe care o manifestăm față de trup, ci ascunde o problemă sufletească.

Persoanele anorexice nu au o lipsă a poftei de mâncare ci și-o impun. Sunt persoane care au nevoie de afecțiune, a căror stimă de sine este la un nivel coborât. Înfometarea poate duce la adevărate afecțiuni, mai ales că organismul nostru are nevoie în permanență de proteine, vitamine și nutrienți esențiali.

Anorexicul este un sinucigaș lent în opinia multor doctori. Renunțarea la mâncare este ca o sentință, o pedeapsă pe care acesta și-o aplică. Majoritatea persoanelor anorexice au fost depistate cu depresie, deci nu vorbim doar despre un moft legat de silueta ideală.

Rezolvarea acestei probleme poate fi doar una: să învățăm să nu mai judecăm oamenii care aleg să se mutileze în acest fel, să le arătăm încredere și iubire. Procesul vindecării poate fi lung și anevoios, însă, Slavă Domnului, se poate scăpa de anorexie. Primul pas este o mână întinsă și o îmbrățișare oferite unei persoane care se confruntă cu această maladie a sufletului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top