Connect with us

Revistateo.ro

2 probleme de sănătate care apar vara

Sanatate

2 probleme de sănătate care apar vara

Medicii atrag atenția asupra celor 2 probleme de sănătate care apar vara. Acum, în timpul acestui anotimp, trebuie să fim atenți, să avem grijă de sănătatea noastră. Mai jos vei găsi câteva informații referitoare la problemele de sănătate pe care le poți întâmpina în anotimpul cald. Iată despre ce este vorba.

Cele 2 probleme de sănătate care apar vara

1. Răceala. Când te gândești la vară, poate nu îți trece prin minte faptul că în acest anotimp apar și răcelile. De regulă, mulți dintre noi asociem aceste probleme de sănătate cu anotimpul rece. Însă, din varii motive, și vara pot să apară răcelile.

De vină pot fi alimentele reci pe care le consumăm, în speranța că astfel ne răcorim în timpul zilelor cu temperaturi foarte mari. Aerul condiționat poate fi, de asemenea, responsabil pentru apariția răcelilor din timpul verii. Și bacteriile pot fi de vină, așa că să nu uităm și de acest aspect. Mediul cald le priește, așa că nu este de mirare de ce răcim chiar și vara.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie să îți îngrijești tenul vara

CITEȘTE ȘI: Alimente care provoacă insomnie. Nu le consuma vara!
Copiii sunt afectați în special de răcelile de vară. De reținut este faptul că acestea durează mai mult. De asemenea, au și simptome mai puternice.

2. Tulburările gastrointestinale. Enterocolitele sunt des întâlnite vara. Germenii patogeni provoacă aceste inflamații ale intestinului. De asemenea, anumite virusuri pot duce la apriția acestei probleme. Enterocolitele au un debut agresiv. Se manifestă prin crampe, febră, vărsături, stare generală de rău. Pot să țină câteva zile, o săptămână sau mai mult, dacă boala este provocată de paraziții intestinali.

Antibioticele nu ajută întotdeauna în astfel de situații. Asta deoarece ar putea distruge flora intestinală. Medicii sunt cei care îți pot indica cel mai bun tratament în astfel de situații. Pentru a preveni tulburările gastrointestinale, este bine să te speli bine pe mâini înainte de fiecare masă, să dezinfectezi bine tacâmurile și să prepari la temperaturi ridicate alimentele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top