Connect with us

Revistateo.ro

Tenul gras este un motiv de bucurie. Iata de ce!

Cosmetica

Tenul gras este un motiv de bucurie. Iata de ce!

Desi pare ciudat, tenul gras este de fapt o bucurie. Iata care este motivul!

Un studiu efectuat recent de cercetatorii joponezi demonstreaza ca tenul gras nu este atat de dezavantajos precum pare. De fapt, femeile care considera ca au aceasta problema ar trebui sa vada partea plina a paharului. In urma studiului s-a demonstrat ca ridurile fetei sunt diminuate vizibil la persoanele cu tenul uleios. Cercetatorii au analizat pielea unor cadavre, examinand cu atentie ridurile de pe frunte, din jurul ochilor, densitatea pielii si numarul de glande sebacee de pe fata lor.

CITESTE SI: SOLUTIILE IDEALE PENTRU TENUL GRAS- REMEDIILE AYURVEDICE

Astfel ei au descoperit ca persoanele care aveau cele mai multe glande sebacee aveau riduri putine si superficiale. Cu toate acestea, asta nu inseamna ca o cantitate mare de ulei pe fata te ajuta sa scapi de riduri. Pur si simplu, uleiurile naturale produse de piele formeaza o pelicula fina care echilibreaza oarecum nivelul de elasticitate si intarzie aparitia ridurilor.

Cercetatorii japonezi spera ca descoperirea lor va fi de ajutor pentru stabilirea unor tratamente eficiente imporiva ridurilor, insa gurile rele spun ca excesul de sebum de pe piele nu are niciun rol in prevenirea ridurilor, ci totul depinde doar de cat de groasa si elastica este pielea inca de la nastere.

Sa nu uitam ca pentru un ten curat si tanar ai nevoie in primul rand de multa hidratare, de o alimentatie echilibrata si de exercitii fizice. Totodata, timpul de expunere la soare ar trebui sa fie limitat, iar crema cu factor de protectie nu ar trebui sa lipseasca din trusa ta cu cosmetice.

Sursa foto: blog.mariobadescu.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top