Connect with us

Revistateo.ro

Cuticulele au nevoie de ingrijire. Afla ce ai putea face pentru a avea cuticule sanatoase si cu un aspect ingrijit tot timpul.

Frumusete

Sfaturi pentru cuticule sanatoase

De multe ori femeile au tendinta de a-si neglija cuticulele. Nu le acorda atentia de care au nevoie. Insa, avand in vedere faptul ca ele iti protejeaza unghiile, ar trebui sa primeasca ingrijirile necesare. Mai jos vei gasi cateva sfaturi a avea cuticule sanatoase.

Cateva sfaturi pentru a-ti ingriji cuticulele

E riscant sa iti tai cuticulele. Potrivit dermatologilor, este mai bine sa eviti sa iti tai cuticulele, daca nu este neaparat nevoie. Pielea ti s-ar putea irita sau chiar s-ar putea infecta. Iar lucrul acesta iti va afecta si unghiile.

Nu folosi metale pentru indepartarea cuticulelor. Cand iti cumperi un instrument pentru indepartarea cuticulelor, incearca sa optezi pentru lemn, plastic sau cauciuc.

Nu uita sa iti hidratezi cuticulele. Si cuticulele au nevoie de hidratare. Altfel se usuca si isi vor pierde aspectul ingrijit si sanatos. Si, bineinteles, vor avea nevoie de tratament. Nu ai nevoie de creme speciale. Sunt potrivite si cele pe care le folosesti pentru hidratarea mainilor.

Ai grija cand ti se face manichiura. Multe femei ajung la dermatolog cu diverse probleme legate de cuticule. Acestea se pot infecta in timp ce ti se face manichira. Mai ales daca sunt supuse unor tratamente mult prea dure.

Evita anumite produse. Daca vrei sa indepartezi oja de pe unghii, cel mai bine este sa folosesti produse care nu contin acetona sau alte substante care usuca pielea si cuticulele. De asemenea, cand speli vasele, ai putea folosi manusi astfel incat cuticulele tale sa nu se usuce in urma contactului cu substantele din detergentul de spalat vasele.

Cuticulele uscate se distrug mai usor. Multe femei vor sa dea unghiei un aspect frumos. Si astfel imping cuticulele catre baza unghiei. Nu este nimic in neregula, spun dermatologii. Insa trebuie sa se tina cont de faptul ca acestea nu trebuie sa fie uscate in momentul in care se face lucrul acesta. Astfel, nu vor fi distruse in timpul procesului.

Articole pe aceeasi tema:

De ce nu trebuie sa iti tai niciodata cuticulele

Greseli pe care le faci cand iti vopsesti unghiile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top