Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi de machiaj pentru persoanele cu rozacee

Machiaj

Sfaturi de machiaj pentru persoanele cu rozacee

Rozaceea este o problemă a pielii ale cărei simptome sunt inflamația, roșeața și sensibilitatea ridicată. Iată câteva sfaturi de machiaj care te vor ajuta să arăți bine chiar dacă te confrunți cu această problemă!

CITEȘTE ȘI: CULORILE VERII ÎN MATERIE DE MACHIAJ

Chiar dacă te confrunți cu rozaceea, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la machiaj. Desigur, în funcție de gravitatea problemei, medicul îți poate interzice acest lucru. De aceea primul pas este să mergi la medicul specialist. În cazul în care nu suferi simptome severe, această problemă a pielii poate fi mascată cu ajutorul fondului de ten. Obrajii și fruntea sunt cele mai importante zone, deoarece aici se manifestă cel mai puternic roșeața și inflamația.

Începe aplicarea fondului de ten din centrul feței și, cu ajutorul unei pensule sau a unui burete pentru machiaj răspândește produsul spre extremitățile chipului tău. Nu folosi niciodată degetele, căci s-ar putea să agravezi situația pielii. Nu uita să te asiguri că buretele sau pensula sunt bine curățate și dezinfectate.

Aplică mai mult fond de ten în zonele afectate, însă nu exagera. Este esențial că produsul să aibă o puterea mare de acoperire, pentru a putea masca anumite semne. O pudră translucidă te poate ajuta, însă trebuie să o testezi mai întâi pe o porțiunie mică de piele. Optează cu încredere pentru o pudră minerală, care nu îți va irita tenul.

Există pe piață numeroase produse de machiaj care sunt formulate spcial pentru tenul cu astfel de probleme. Încearcă mostre și vezi care ți se potrivește. Cere-i sfatul medicului specialist, care te poate îndruma spre astfel de produse compatibile cu tipul tău de ten.

Sursa foto: youtube.com

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Machiaj

To Top