Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Ce fond de ten trebuie sa folosesti daca ai peste 40 de ani

40 de ani? Panica! Pielea incepe sa se distruga, ridurile apar ca ciupercile dupa ploaie si niciun fond de ten nu imi mai acopera imperfectiunile! Ce sa fac?

Multe femei trecute de aceasta varsta au purtat nu doar o data acest monolog in oglinda. Produsele de make-up folosite in tinerete nu mai sunt la fel de eficiente dupa o perioada, si nu ne referim aici la termenul de valabilitate ci la faptul ca tenul isi schimba textura.

Dupa 40 de ani, pielea devine mai subtire din cauza scaderii nivelului de estrogen. Acesta se usca treptat si nu mai are aceeasi luminozitate ca la 20 de ani.

Tocmai de aceea, pentru ca trebuie sa ai foarte mare grija cu ‘noua’ ta piele, e nevoie sa folosesti un anumit fond de ten.

Specialistii in machiaj recomanda fondul de ten cu iluminator fluid. Acesta adauga fermitate texturii tenului tau si o alta culoare, mult mai vie. Nu incarca porii atat de tare precum fondurile clasice.

Incearca nuante de galben si auriu pentru un chip luminos si tanar pentru a contracara zonele de roseata si cearcanele.

Pentru pometi, poti folosi linistita un blush in nuante de piersica ori un roz pal. Nu folosi culori tari deoarece vei avea o fata care l-ar putea speria pe sotul tau.

Un alt truc recomandat pentru femeile trecute de 40 de ani este folosirea primerului. Acesta acopera cu perfectiune porii si liniile fine. Se poate folosi pentru orice tip de ten si orice culoare a pielii. Are un efect non-comedogenic si este un dusman al imbatranirii.

De asemenea, si aspectul buzelor se schimba dupa o varsta. Radiatiile ultraviolete le fac mai sensibile la atingere, in timp, astfel ca buzele se retrag in interior cu trecerea anilor.

Aplica un ruj deschis la culoare si foloseste un conturator mai inchis decat culoarea naturala a buzelor tale.

Cat despre pleoape, evita sa le machiezi puternic intrucat acestea se incalzesc foarte repede si risti sa ti se scurga fardul pe toata fata.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: Cum aplici corect FONDUL DE TEN

Fondul de ten este baza pentru orice machiaj si daca nu e aplicat corect da un aspect foarte artificial tenului. Invata sa il aplici corect!

Poti sa aplici fondul de ten cu un buretel, o pensula sau direct cu degetele. Buretelul are un mare avantaj caci absoarbe surplusul de fond de ten si nu risti sa ai un strat ca o masca pe ten. Totusi, nu este tocmai usor de manipulat, daca nu esti specialist si risti sa iti pierzi rabdarea. Aceeasi poveste este si cu pensula, cu care risti sa iti „pictezi” fata neuniform.

Pana la urma, cea mai buna varianta raman propriile degete, cu care poti aplica fondul de ten impecabil, daca acordam putina atentie procedeului. Fondul de ten nu se aplica precum o crema, masandu-l, ci cu miscari scurte, din aproape in aproape. Incepe aplicarea lui din centrul fetei catre exterior, pana la linia parului, barbie si gat. Foloseste de fiecare data o cantitate mica din produs.

La final, acopera zonele cu imperfectiuni cu un creion corector si aplica o pudra translucida care fixeaza machiajul.

CUM ALEGI FONDUL DE TEN?

In ceea ce priveste textura, ai de ales intre fond de ten fluid, crema, spuma si pudra.

Fondul de ten fluid este cel mai comun, se adreseaza tuturor tipurilor de ten caci are o putere medie de acoperire, de aceea este recomandat mai ales vara, cand nu incarca tenul foarte tare. Daca ai tenul gras, ai grija sa gasesti o formula mata.

Fondul de ten crema are o putere mai mare de acoperire si are proprietati de hidratare. Este recomandat in special pentru tenul

Fondul de ten spuma are o textura usoara si se absoarbe rapid in piele, dar nu are putere de acoperire mare.

Fondul de ten pudra este cea mai buna optiune daca ai tenul gras, insa trebuie sa acorzi o mai mare atentie aplicarii acestuia si sa renunti la pudra obisnuita!

Daca nu ai multe imperfectiuni si vrei o formula usoara, alege crema coloranta – ideala pentru orice tip de piele doarece contine crema hidratanta si putin fond de ten care hraneste pielea si ii uniformizeaza culoarea.

DAR CULOAREA?

Secretul fondului de ten este ca, odata aplicat, acesta trebuie sa fie invizibil pe fata ta! Baza lui trebuie sa fie galbena – evita tonurile de rosu!

Ca sa testezi, incearca mai multe nuante pe obraz – FONDUL DE TEN NU SE TESTEAZA PE MANA, CI PE FATA – trasand linii pana la maxilar. Vei vedea daca ti se potriveste fondul de ten mai inchis sau mai deschis la culoare abia cand te vei orienta spre o fereastra ca sa observi in lumina naturala.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top