Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă cu fața ta dacă folosești machiaj expirat

Machiaj

Ce se întâmplă cu fața ta dacă folosești machiaj expirat

De-a lungul timpului consistența produselor de machiaj se schimbă. Cele mai multe devin mai uscate, lipicioase și arată îngrozitor pe piele. Acest lucru este valabil la orice produs de la primer și  fond de ten până la creionul dermatograf și rimel. Totodată, eficiența ingredientelor se va pierde și îți va periclita machiajul.

CITEȘTE ȘI: EVITĂ ACESTE LUCRURI PENTRU A PREVENI ACNEEA

Machiajul cu SPF se deteriorează cel mai repede și pielea ta nu mai este protejată suficient după o anumită perioadă de timp. De aceea acestea trebuie schimbate cel mai des, dar totodată sunt și cele mai recomandate produse, deoarece tenul are nevoie de protecție în fiecare sezon. Radicalii liberit e afectează zilnic și pentru a-ți păstra piele tânără și sănătoasă trebuie să o protejezi de acțiunea acestora.

Toate moleculele din produse se pot descopune în altceva după ce acestea au expirat, iar tu poți avea diverse reacții. Din această cauză pot apărea numeroase iritații, coșuri, sensibilitate excesivă și chiar mici răni superficiale. Pielea feței este extrem de sensibilă și un produs expirat poate declanșa instant o reacție alergică, chiar dacă nu ai un ten cu probleme majore.

Pe de altă parte, produsele de machiaj expirate pot favoriza acumularea de bacterii, iar mai apoi aceste pot ajunge pe tenul tău. Ce poate fi mai groaznic de atât atunci când vine vorba de piele feței. Multe persoane care au avut proasta inspirație să utilizeze machiajul și după termenul de valabilitate au avut experiențe foarte neplăcute. Din această pricină pot apărea deseori probleme ale pielii care cu greu se mai rezolvă. Cel mai indicat este să verifici mereu termenul de valabilitate și să folosești produse în recipiente cu pompiță, pentru a evita acumularea de microorganisme.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Machiaj

To Top