Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

SAMPON sau BALSAM? Ce aplicam prima oara pe par?

In randul femeilor exista o dilema: cand se spala parul, trebuie aplicat mai intai samponul, si apoi balsamul, sau invers? Majoritatea spala mai intai parul cu sampon, apoi aplica balsam. In teorie, nu se poate da gres cu aceasta metoda pe care toata lumea o aplica. Dar daca lucrurile stau altfel?

Mai multi hairstylisti au vorbit deschis despre acest subiect, iar parerile si sfaturile sunt impartite. Balsamul inchide cuticulele de la radacina parului, iar unele ingrediente din acest produs cosmetic imbraca parul cu un strat protector.

Daca parul tau este foarte uscat sau afectat de chimicalele care se gasesc in vopsea, recomandarea generala este sa folosesti o masca pe baza de ulei de argan, care contine vitaminele C si E, cu cateva ore inainte de a spala parul. Aplica masca pe parul uscat, cu ajutorul unei pieptene si, pentru a evita patarea hainelor, il poti prinde intr-un coc. Aceasta metoda repara in profunzime firele de par si regenereaza podoaba capilara. Bineinteles, va trebuie sa samponezi parul dupa ce masca actioneaza.

O alta alternativa pentru a repara parul distrus de factorii externi este sa „sigilezi” varfurile firelor de par dupa ce faci baie. Aburii din baie iti deschid cuticulele firelor de par si astfel acestea devin mai sensibile la factorii de mediu. Scapa de efectele neplacute ale aburilor aplicand un ulei de par care va inchide cuticulele si va sigila si proteja varfurile firelor de par.

Daca parul tau se ingrasa foarte repede, este recomandat sa folosesti o masca sau un balsam special, pe care sa il aplici doar la varful firului de par, pentru a nu incarca parul cand acesta este uscat. Cand faci baie, uda-ti parul si aplica putin balsam (depinde de lungimea parului) de la varfuri catre mijlocul firului de par. Ajuta-te cu un pieptene pentru a te asigura ca balsamul este distribuit in mod egal pe firele de par. Lasa-l sa actioneze timp de 5-10 minute, apoi clateste varfurile bine cu apa calda, nu fierbinte.

Poti aplica sampon si tratamente speciale pentru par, dupa ce aplici balsam, dar trebuie sa ai grija sa nu faci abuz de aceste produse cosmetice. Trebuie sa ai grija de par, nu sa il incarci cu tot felul de solutii, pentru ca altfel nu vei observa niciun efect.

Pana la urma, nu exista o ordine oficiala in folosirea tratamentelor pentru par, dar uneori balsamul poate fi aplicat primul. Alege tratamente potrivite tipului tau de par si vei observa rezultatele imediat.

Sursa foto: Shutterstock

1 Comment

1 Comment

  1. DAn

    2017-11-28T11:43:42+02:00 at 2017-11-28T11:43:42+02:00

    Eu cu halier ma spal in fiecare zi. Sunt multumit cat de cat de el. L-am cumparat de pe halier (ro)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top