Connect with us

Revistateo.ro

Părul tău este uscat, deteriorat și lipsit de strălucire? Încearcă aceste remedii naturale preparate de tine acasă.

Par & Coafuri

Remedii pentru păr uscat și deteriorat de făcut acasă

Părul tău este uscat și deteriorat? Ai încercat nenumărate produse cosmetice și niciunul nu dă randament? Remediul îl poți prepara chiar tu, acasă. Iată câteva trucuri pentru a reda strălucirea părului tău.

Remedii pentru părul uscat și deteriorat

1. Amestecă un avocado coapt cu un ou, apoi aplicati acest remediu pe părul umed. Avocado este bogat în vitamine, acizi grași esențiali și minerale care vă vor ajuta să vă restaurați strălucirea părului. Lăsați-l timp de cel puțin 20 de minute, apoi clătiți de mai multe ori. Repetați o dată pe săptămână pentru părul deteriorat.

2. Tratați părul uscat și fragil cu o cantitate mică de unt, pentru o a reda strălucirea părului. Masați-l pe părul uscat, apoi acoperă-ți părul cu o cască de baie aproximativ o jumătate de oră. Șamponați ca de obicei și clătiți tot untul.

3. Încălziți o jumătate de ceașcă de ulei de măsline (nu-l fierbeți) și apoi frecați la rădăcina părului. Acoperiți capul cu o pungă de plastic, apoi împachetați totul într-un prosop. Lasa acest remediu să-și facă efectul timp de 45 de minute, apoi șamponați și clătiți bine.

4. Puteți să vă gândiți la ceai ca un remediu pentru durerea de gât, dar puteți, de asemenea, să-l utilizați pentru a da părului o strălucire naturală. Utilizați un litru de ceai cald, neîndulcit (proaspăt preparat) ca o clătire finală după șamponul obișnuit. Ceaiul poate păstra culoarea părului, deci asigurați-vă că utilizați un ceai care funcționează cu culoarea părului. Blondele ar trebui să folosească ceai de musețel; ceaiul negru l-ar putea închide. Brunetele ar trebui să utilizeze ceaiul negru pentru a spori strălucirea și pentru a menține culoarea.

5. Combinați o linguriță de oțet de mere cu două linguri de ulei de măsline și trei albușuri de ou, apoi frecați amestecul în păr. Păstrați părul acoperit timp de aproximativ o jumătate de oră folosind folie de plastic sau o cască de duș, apoi șamponați și clătiți.

6. Se amestecă un ou cu o cantitate mică de șampon, apoi se aplică pe părul deteriorat timp de cinci minute și se clătește bine. Acest tratament ajută la îmbunătățirea proteinei din păr.

7. În loc să frecați părul după ce îl spălați, înfășurați-vă părul deteriorat într-un prosop de bumbac și lăsați bumbacul să absoarbă umezeala pentru câteva minute. Acest lucru ajută la protejarea vârfurilor despicate.

8. Dacă vă purtați, de obicei, părul într-o coadă de cal, eliberați-l câteva ore pe zi. De asemenea, încercați să nu țineți părul prea strâns. Niciodată nu dormi cu niciun fel de accesoriu în păr.

Masca de par pentru volum, cu miere si banane

Numeroase femei se confrunta cu par subtire si firav si investesc sume importante pentru a avea volum.

Din pacate, un sampon si un balsam nu sunt suficiente pentru a avea un par puternic si frumos. Este dificil sa il schimbi peste noapte, iar pe piata exista numeroase tratamente care promit acest lucru.

Primul pas este sa iti speli parul corect. Pe langa un sampon adaptat firului tau de par, clateste-l cu putin otet de mere. Vei observa ca parul straluceste, pare mai puternic, iar orice urma de sampon dispare.

O alta greseala pe care multe femei o fac este legata de uscarea parului.

In cazul in care il usuci cu uscatorul de par, exista un truc de mare ajutor.

Ei bine, pentru a da volum, incearca sa stai cu capul jos in timp ce il usuci si vei obtine mai mult volum.

Prepara masca o data pe saptamana

Daca ai parul si subtire, dar si deteriorat, poti incerca si o masca de par pentru volum, preparata in casa.

Iata cum se se pregateste masca. Ai nevoie de:

  • – 1 banana
  • – 1 galbenus de ou
  • – 1 lingura de miere naturala
  • – 1/2 de pahar de bere.

Se amesteca foarte bine ingredientele cu un blender ori cu un mixer, pana cand se obtine o compoziti omogena. Se aplica pe parul spalat si umed, apoi se acopera cu o punga de plastic si cu un prosop. Se tine masca pe par timp de cel putin doua ore. Se spala apoi parul cu apa calda si cu sampon. Foloseste masca pentru volum o data pe saptamana si vei observa o schimbare semnificativa inca de la prima utilizare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top