Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturale pentru pielea uscată

Cosmetica

Remedii naturale pentru pielea uscată

Pielea uscată nu numai că este aspră la atingere, dar atunci când te machiezi tenul poate avea un aspect pătat, deloc atrăgător. Partea bună este că există o mulțime de remedii naturale, ușor de utilizat, care te vor ajuta să îți hrănești fața și să obții o piele sănătoasă și hidratată. Cu toate că rafturile magazinelor sunt pline de creme și loțiuni, alegerea cea mai bună este întotdeauna o rețetă naturală. Iată câteva soluții eficiente!

CITEȘTE ȘI: CAUZE ȘI REMEDII PENTRU PIELEA USCATĂ

Curățarea feței cu uleiuri naturale este o metodă foarte veche de a hidratat pielea în timp ce îndepărtezi murdăria acumulată pe parcursul zilei. Printre cele mai indicate uleiuri se numără uleiul de măsline, uleiul de migdale, uleiul de cocos sau uleiul de argan. Acesta din urmă are numeroase proprietăți antiîmbătrânire.  Tot ce trebuie să faci este să înmoi o dischetă demachiantă în puțin ulei și să îți ștergi fața cu mișcări circulare, ușoare.

Masca cu avocado este soluția ideală pentru a hrăni tenul în profunzime. Amestecă o jumătate de avocado cu o lingură de ulei de măsline și o linguriță de miere. Întinde masca pe toată suprafața tenului, evitând zona ochilor și a buzelor și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te apoi cu apă călduță. Uleiul de măsline și avocado hidratează în profunzime și repară pielea, iar mierea de albine are numeroase proprietăți antibacteriene.

Dacă pielea corpului îți este uscată, exfoliază-te cu un scrub natural din zahăr și ulei de măsline. Aceasta este rețeta perfectă pentru a îndepărta celulele moarte. Amestecă o jumătate de ceașcă de zahăr cu 3 linguri de ulei de măsline  și masează ușor tot corpul, fără mișcări agresive. Clătește-te apoi cu apă caldă, fără să te speli cu gel de duș. Uleiul va pătrunde în piele și o va hrăni în profunzime.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top