Connect with us

Revistateo.ro

cafea

Stiri

Prăjitura cu smântână și cafea

Dacă îți dorești un desert ușor de preparat, delicios și răcoritor, atunci poți încerca cu încredere rețeta de prăjitură cu smântână și cafea.

CITEȘTE ȘI: DELICIOȘII MELCI CU CACAO: REȚETA BUNICII

Iată care sunt ingredientele pentru prajitura cu smântână și cafea!

Pentru blat ai nevoie de:

– trei ouă.

– trei linguri de făină.

– trei linguri de zahăr.

– un plic de zahăr vanilat.

– un plic de praf de copt.

– sare după gust.

Pentru umplutură ai nevoie de:

– o cutie de smântână.

– cafea măcinată.

Mod de preparare:

Spargeți ouăle, separați gălbenușurile de albușuri. Bateți abușurile cu un praf de sare până când obțineți o spumă fermă. Bateți mai apoi și gălbenușurile bine până când se omogenizează, apoi adăugați treptat zahărul alb și zahărul vanilat. Cu ajutorul unei linguri înglobați spuma de albuș în crema de gălbenuș, amestecând cu grijă de sus în jos pentru a nu distruge textura aerată a spumei de albuș, ce va da volum compoziției. Amestecați făina cu praful de copt, apoi treptat înglobați ingredientele uscate în compoziția de blat, amestecând cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloașe.

Puneți compoziția în două tăvi la copt, astfel veți obține cele două blaturi pentru prăjitură. Dacă doriți, puteți împărți compoziția în mai multe tăvi îm funcție de câte blaturi doriți să aibe prăjitura cu smântână și cafea pe care o preparați.

După ce s-au copt blaturile, amestecați într-un bol smântâna împreună cu cafeaua măcinată( dacă doriți puteți lăsa și câteva boabe de cafea în compoziție) și gustați amestecul pentru a fi pe gustul fiecăruia. Turnați apoi amestecul între cele două blaturi pe care le-ați scos din cuptor și puneți prăjitura la frigider. După aproximativ 4-5 ore veți putea să vă bucurați de prăjitura cu smântână și cafea.

Sursa foto: theurbanbaker.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top