Connect with us

Revistateo.ro

Rețetă de pâine de la Muntele Athos

Retete

Rețetă de pâine de la Muntele Athos

Dacă nu vrei să mai consumi pâine din comerț, atunci ai putea să pregătești acest aliment la tine acasă. Îți propunem o rețetă de pâine de la Muntele Athos. Nu ai nevoie de ulei și drojdie pentru a pregăti pâinea. În schimb, îți trebuie un ingredient special. Este vorba despre măsline. Iată cum se prepară această pâine.

Rețetă de pâine de la Muntele Athos

Această pâine nu are nevoie de frământare, nici de timp de dospire. Amestecă bine ingredientele. După aceea, aluatul îl vei pune în tavă, la copt. Pentru a pregăti această pâine ai nevoie de câteva ingrediente. Călugării de la Muntele Athos au mai multe astfel de rețete de pâine: pâine cu fructe uscate sau cu verdețuri.

Pentru a pregăti pâinea cu măsline ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg de făină (o jumătate de kilorgam de făină albă și o jumătate de kilogram de făină integrală ori neagră), 2 pahare și jumătate de suc natural de portocale, 2 căni și jumătate de apă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 2 pliculețe de praf de copt, 1 farfurie cu măsline negre, fără sâmbure, sare după gust.

Măslinele trebuie să fie spălate bine, mai ales dacă sunt foarte sărate sau acrișoare. Apoi se vor tăia în 4 – 5 bucăți.

CITEȘTE ȘI: Cea mai sanatoasa reteta de paine de casa, fara gluten

CITEȘTE ȘI: Reteta de paine rapida fara dospire

CITEȘTE ȘI: Cum se prepara acasa cea mai delicioasa paine fara gluten, cu doar patru ingrediente

Făina se va pune într-un recipient. Următorul pas este să o amesteci cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu ce a fost stins cu suc de lămâie sau oțet.

Se adaugă apa, sucul de portocale și măslinele. Ingredientele se amestecă folosind o lingură de lemn. Se frământă totul până la omogeniare.

Dați forma dorită aluatului pe care îl veți obține: rotundă sau dreptunghiulară.

Cuptorul se va încălzi la 200 de grade. Când se încălzește cuptorul, se pune pâinea și se lasă la copt timp de o oră. Când este gata, se poate servi.

Poftă bună!

Sursă foto: shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top