Connect with us

Revistateo.ro

Iată o rețeta de pizza de post, perfectă pentru această perioadă! Nu durează mult să o faci, nu este o rețetă complicată și este destul de ieftină!

Retete

Rețetă de pizza de post: Ieftină, rapidă și delicioasă!

Iată o rețeta de pizza de post, perfectă pentru această perioadă! Nu durează mult să o faci, nu este o rețetă complicată și este destul de ieftină!

Garantat e un deliciu!

Pizza este un fel de mâncare pe care puțini îl refuză. Dacă o faci acasă, este departe de „fast-food”, ci e doar un fel de mâncare gustos. Alege o variantă cu legume, pentru a fi sănătoasă și potrivită în perioada de post.

INGREDIENTE

BLAT

500 gr făină
250 ml apă călduță
2,5 linguri ulei
1/2 linguriță zahăr
1/2 linguriță sare
3,5 gr drojdie uscată

TOPPING

2 linguri sos roșii
100 grame ciuperci
un dovlecel
o vânată
o roșie
1 ardei capia
câteva măsline
câteva fire ceapă verde
oregano și busuioc

Dizolvă drojdia și zahărul cu câteva linguri de apă călduță, adaugă 2 linguri făină și amestecă până obții o maia pe care o punem la dospit, până își dublează volumul.

Apoi se amestecă restul de apa, sarea și uleiul, până se omogenizează, apoi încorporează făina. Lasă aluatul de pizza la loc călduț, acoperit cu un prosop, până își dublează volumul, aproximativ 30 de minute.

Întinde aluatul pentru forma în care vei coace pizza și unge-l cu sosul de roșii. Pune legumele tăiate potrivit peste pizza și presară oregano și busuioc. Lasă la cuptor până când se coace blatul.

Poftă bună!

Te-ar putea interesa și: Rulada de biscuiti este un desert de post delicios, care se prepara rapid. Iata de ce ai nevoie!

In timpul postului pofta de dulce se va ivi poate mai des ca inainte. Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca aceasta prajitura foarte simpla este potrivita pentru astfel de momente. Uite care sunt ingredientele necesare si modul de preparare!

Ingrediente:

o jumatate de kilogram de biscuiti
4 linguri de gem de capsune
150 de grame de nuca de cocos
300 de grame de zahar
200 de grame de margarina
3 linguri de cacao de buna calitate
o jumatate de lingurita de cafea
esenta de rom
150 de grame de zahar pudra

Mod de preparare:

Biscuitii se macina si se amesteca cu doua linguri de nuca de cocos.

Se prepara un sirop omogen dintr-un pahar cu apa, cafea, esenta de rom si zahar si se toarna peste biscuiti.

Se adauga cacaoa si gemul si se amesteca totul pana ce obtii o compozitie omogena. Daca este nevoie mai poti turna apa, sau mai poti adauga cativa biscuiti.

Compozitia obtinuta se imparte in doua bucati care se intind pe folii de plastic. Se obtin asadar doua foi care se lasa deoparte. Se freaca margarina cu zaharul pana ce se obtine o crema fina peste care se adauga restul de nuca de cocos.

Crema se intinde pe fiecare dintre cele doua foi. Se ruleaza amandoua si se dau la frigider peste noapte sau, in lipsa de timp, cel putin doua ore. Ai obtinut astfel doua bucati de rulada cu biscuiti delicioasa!

Pofta buna!

Sursa foto: manjulaskitchen.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top