Connect with us

Revistateo.ro

Articole

Rețeta de tocăniță cu ciuperci, veche de 100 de ani

Sătenii din Dealu Negru, judeţul Cluj, au gătit, duminică, la prima ediţie a Sărbătorii ciupercilor şi fructelor de pădure, o tocăniţă de ciuperci cu usturoi şi smântână, după o reţetă veche de 100 de ani.

Locuitorii satului din Dealul Negru vor să reînvie tradiţiile culinare în anul Centenarului. Ciupercile sunt niște alimente pe cate multe persoane le preferă în locul cărnii. Deoarece sunt o sursă excelentă de proteine, medicii le recomandă în alimentație.

Citește și: Rețetă de fursecuri de la Monica Gabor și fetița ei, Irinuca. Merită să încerci! – VIDEO

Iar tocănița de ciuperci este un preparat delicios, care se potrivește de minune cu mămăligă. Iată cum prepară locuitorii din Dealu Negru celebra lor tocăniță de ciuperci cu usturoi și smântână, așa cum o preparau și strămoșii lor, în urmă cu 100 de ani.

Una dintre locuitoare a dezvăluit pentru gandul.ro cum prepară această tocăniță delicioasă cu care face furori printre membrii familiei sale:

Citește și: Rețetă de vinete cu usturoi de încercat în Postul Sfintei Maria

„La noi, în zona de munte, se fac mai multe specii de ciuperci, cum sunt hribii sau pituce, care sunt traiul nostru, folosite de săteni în fiecare zi, şi bureţi galbeni, gălbiorii. Ciupercile se culeg dimineaţa.

Se găsesc, de obicei, în pădurea de molid, ascunse la rădăcina copacilor. Am gătit o tocăniţă de ciuperci moţească, după o reţetă veche de 100 de ani, pe care o ştim de la bunici şi străbunici.

Secretul tocăniței cu smântână

Astfel vrem să reînviem şi să păstrăm tradiţiile în anul Centenarului. La fiecare casă, se pregăteşte altfel. Hribii se curăţă, se spală, se taie bucăţele, cei mai mici sunt mai buni, după care se pun pe foc cu lemne, care îi dă preparatului un gust deoasebit.

Ciupercile se călesc în untură, am pregătit sos de usturoi, după care punem groşcior(smântână de vacă de casă) şi amestecăm totul. Ciupercile sunt mai bune decât carnea, ajută şi la imunitate, sunt mai sănătoase”, spune Violeta Crişan.

Dacă vrei să obții un gust deosebit al tocăniței, poți încerca să folosești mai multe tipuri de ciuperci, care îi vor da un gust deosebit.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top