Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai buna TOCANITA DIN CARNE DE PORC

Mancaruri

Cea mai buna TOCANITA DIN CARNE DE PORC

Pe principiul „cea mai buna leguma e porcul”, aceasta reteta este ideala pentru racoarea de afara care anunta sosirea primaverii. Afla cum se face cea mai buna tocanita din carne de porc.

Slava Domnului ca am scapat de ger si ninsoare. Aceasta reteta este ideala pentru a face fata racorii primavaratice de afara, acum ca au mai ramas cateva zile pana la instalarea lunii martie. Multe din ingredientele de mai jos le ai cu siguranta in casa.

Ingrediente pentru tocanita din carne de porc

– 500 grame de ceafa de porc;
– 2 cepe;
– 100 mililitri de bulion;
– 3 catei de usturoi;
– 1 lingurita de vegeta;
– 1 lingura de pasta de ardei (din acelea care se intind pe paine: cele mai bune sunt cele unguresti);
– o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
– 2 fire de patrunjel;
– o jumatate de lingurita de sare (plus piper, dupa gust);
– o lingurita de harissa (pasta de ardei iute la borcan);
– ulei pentru oala in care pui carnea de porc.

Cum se prepara tocanita din carne de porc

1. Taie ceafa de porc in cubulete.

2. Incinge uleiul in oala in care vei praji carnea, la foc mare, timp de 10 minute (sau si mai mult, pana incepe sa se rumeneasca);

Reteta dietetica marca TEO – Friptura de pui la cuptor cu legume

Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume

3. Toaca marunt ceapa si caleste-o bine, tot in jur de 8-10 minute, la foc mediu.

4. Striveste usturoiul si stinge-l cu o cana de apa dupa un minut. Adauga vegeta si lasa compozitia la fiert sub capac timp de 7 minute.

5. Adauga apoi in amestecul de vegeta si ustiroi pasta de ardei, bulionul si restul condimentelor. Lasa-le la foc mediu ca sa se fiarba timp de aproximativ 25 de minute.

6. In ultimele 5 minute adauga pasta de ardei iute de la borcan si gusta din sosul special pentru a vedea daca e mai cazul sa condimentezi in plus sau nu. La final, presara patrunjelul tocat.

Tocanita se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta. Puteti pune in mamaliguta branza topita sau unt.

Sursa foto: Shutterstock

2 Comments

2 Comments

  1. Iulius

    2017-04-06T18:02:10+03:00 at 2017-04-06T18:02:10+03:00

    daca sunteti tampite nu mai postati retete! Ca numai cretinele folosesc Vegeta, delikat si alte otravuri de genul asta cand gatesc. Asa le place idioatelor sa-si otraveasca copii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top