Connect with us

Revistateo.ro

friptura-frageda

Mancaruri

Masa de Craciun perfecta: 5 secrete pentru o friptura FRAGEDA

Vrei sa pregatesti un meniu de CRACIUN perfect? Urmeaza 5 sfaturi pentru a obtine o friptura frageda!

Vrei sa iti impresionezi musafirii de Craciun? Meniul nu este complet fara o friptura delicioasa! Iata 5 secrete pentru o friptura frageda:

1. Fie ca este vorba despre carnea de porc, pui sau curcan, aceasta devine mai frageda daca este stropita cu suc de lamaie (sau putina apa cu otet) inainte de a fi gatita. De asemenea, o marianta ar fi minunata – macar jumatate de ora, tine carnea intr-un amestec in 100 ml de ulei, 100 ml de zeama de lamaie, condimente dupa gust (sare, piper, chili, oregano, busuioc, cimbru sau ce iti mai place). Vei obtine o carne gustoasa si frageda. In acelasi scop, atunci cand bagi carnea la cuptor poti folosi 100 ml de vin, pentru ca va fi mai frageda.

2. Daca vrei o carne mai gustoasa si mai frageda, o poti impana cu putina slaninuta. Aceasta se va topi si va face friptura delicioasa. Un mic truc: tine slanina in congelator inainte de a o folosi, astfel va patrunde mai usor in crestaturile facute in carne.

3. Inainte de a o baga in cuptor, carnea trebuie „sigilata” pe tigaie. Rumeneste carnea pe toate paritle cate un minut. Astfel, se va rumeni si va pastra toate sucurile in interior. Apoi o vei baga la cuptor.

4. Acopera friptura cu folie de aluminiu in prima parte a coacerii, asa va fi extrem de frageda. Oricum ai sigilat carnea inainte, deci este deja rumenita iar dupa ce vei scoate folia e bine sa dai focul un pic mai tare pentru o friptura rumenita. Si nu uita, cu cat tii mai mult la cuptor o friptura de porc, pui sau curcan, cu atat devine mai frageda si mai moale.

5. Cat timp vei pregati garnitura sau salata, este bine sa lasi carnea sa se odihneasca. Aceasta etapa este foarte importanta, caci daca tai friptura imediat dupa ce ai scos-o din cuptor, aceasta se va intari. Cat despre garnitura, foloseste sosul de la friptura ca sa calesti niste ciuperci, broccoli, morcovi sau alte legume – vor avea un gust minunat!

Tu cunosteai aceste secrete? Cum pregatesti friptura de Craciun?

Secretul bucătarilor: Cum să decongelezi carnea în cinci minute

Este sfârșitul unei zile lungi și vă doriți o friptură gustoasă și suculentă. Din fericire, aveți o bucată mare de carne în congelator numai bună de gătit. Însă, din păcate este înghețată, iar cina ar trebui să fie gata în aproximativ două ore. E timpul să renunțați la dorința de friptură și să începeți să preparați paste făinoase? Nu, nu așa de repede.

Iată metoda prin care carnea se dezgheață în cinci minute

Bucătarii ne dezvăluie un truc care va dezgheța carnea în mai puțin de cinci minute. Cum? Luați două cratițe de metal. Așezi prima cratiță cu fundul în sus și apoi carnea o pui într-o pungă peste ea. A doua cratiță, după ce o umpli cu apă caldă, o vei pune peste carne.

Greutatea apei și temperatura acesteia vor accelera decongelarea. În cinci minute carnea ar ar trebui să fie dezghețată și pregătită de gătit.

Bucătarii spun că vechea tehnică de a lăsa carnea să se dezghețe la temperatura camerei nu este corectă. Carnea lăsată mai mult de două ore la temperatura camerei nu mai este sigură pentru consum.

Ei spun, de asemenea, că dacă este planificat din timp meniul, carnea se scoate din congelator și se pune în frigider pentru a se dezgheța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Mancaruri

To Top