Connect with us

Revistateo.ro

Nu mai numara caloriile! Iata cum poti sa slabesti

Dieta si Sport

Nu mai numara caloriile! Iata cum poti sa slabesti

Nu mai numara caloriile! Iata cum poti sa slabesti

Desigur ca trebuie sa aveti cateva cunostinte de baza asupra caloriilor atunci cand vreti sa slabiti. Pana la urma, slabirea inseamna sa consumi mai putine calorii decat arzi, fie sa ai grija ce consumi, faci mai multe exercitii sau o combinatie intre cele doua. Acestea fiind spuse este foarte important sa nu intri intr-un joc al calculelor. Nu doar ca este enervant sa iti calculezi caloriile la fiecare masa, dar se intampla sa fii intr-un restaurant in care, in meniu, nu iti sunt prezentate caloriile sau sa ajungi la o petrecere cu bufet suedez.

Pe termen lung, cea mai buna metoda de a slabi si de a-ti mentine greutatea este sa ai o viata sanatoasa.

Odihneste-te
Tot ce trebuie sa faci este sa stai in pat mai mult. Un studiu Appetite a descoperit ca oamenii care stau mai mult in pat tind sa manance mai putin. Motivul probabil este ca lipsa de somn poate afecta creierul care va cere mai multe calorii. De asemenea odihneste-te in camere intunecate. Un studiu al American Journal of Epidemiology a descoperit ca femeile care dorm in camere luminate tind sa cantareasca mai mult decat cele care dorm in camere intunecate.

Mananca alaturi de prieteni
Este un sfat real in a pierde in greutate. Bazat pe un alt studiu care a demonstrat ca oamenii care la masa poarta conversatii alaturi de familie sau cei mai buni prieteni, tind sa cantareasca mai putin decat cei care mananca singuri, in fata televizorului. Logica este destul de simpla: discutiile cu prietenii sau familia te fac sa te simti iubit, relaxat, inteleas si este mai putin probabil sa iti gasesti alinarea in altele, cum ar fi o pizza.

Bea apa
Niciodata nu putem spune ca este suficient cand vine vorba de apa. In primul rand te ajuta sa ramai hidratata ceea ce inseamna ca este putin probabil sa te deshidratezi datorita lipsei de mancare si putin probabil sa mananci atunci cand nu iti este foame. In al doilea rand, nu contine calorii precum alte lichide pe care le poti consuma.

Pagini: 1 2

2 Comments

2 Comments

  1. Simo

    2014-06-26T21:31:52+03:00 at 2014-06-26T21:31:52+03:00

    Sfatul cu „bea apa” m-a facut sa rad cu pofta ! Mi-am amintit ca acum vreo 10 ani, pe cand dumneavoastra ,doamna Teo,erati intr-o alta cura de slabire, m-am „ambitionat” si am inceput si eu sa tin cura cu „0%grasimi” si „numaratul caloriilor”. E adevarat ca in 2 ani am slabit multisor si vizibil,insa…am „mancat” atata apa de foame incat dupa 2 ani am renuntat. Da! Sunt o femeie grasa,as putea spune ca sunt obeza sau cu probleme cu tiroida,insa m-as mintii singura. In timp,am realizat ca ar fi bine sa fiu atenta la cat mananc si nu neaparat la ce mananc. Mi-am reanalizat viata si mi-am dat seama ca nu are rost sa traiesc intr-o frustrare vesnica ! Si am inceput „schimbarea mentalitatii”. Viata(sau destinul) mi-a dat atat de multe incercari,incat greutatea mea era si e ultima mea problema. 🙂 Nu sunt VIP,nu sunt artista,dar ma simt o adorabila anonima,grasuta si handicapata ! Am in viata mea oameni care ma iubesc,ma apreciaza,si un suflet plin cu iubire,asa ca nu tin sa fiu si „fotomodeala”. Apa beau in continuare,insa nu de foame ci pentru a ma hidrata ! Dupa mine, cei mai frumosi oameni, sunt cei care au suflete frumoase. Sa fiti frumosi ! fiecare dupa cum alege…. :*

    • Geta Nego

      2014-06-27T18:24:13+03:00 at 2014-06-27T18:24:13+03:00

      Aveti dreptate, nu merita sa te lupti cu kilogramele si cu mentalitatea oamenilor.Numai ca la un moment dat kilogramele in plus creaza probleme medicale.Eu doar pentru asta as vrea sa slabesc.Am fost un copil si o adolescenta f.slaba iar dupa cea de-a doua nastere am luat proportii preocupante.Nu m-am tinut niciodata de diete ci doar am incercat in anumite perioade sa mananc putin, nu mananc mult dar mananc aiurea seara si dorm prost si putin, o alta cauza a acumularii de greutate.Plus tot felul de probleme sio continua stare de nervozism.Va imbaratisez si va admir sincer,aGeta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top