Connect with us

Revistateo.ro

Mituri și adevăruri despre epilare

Frumusete

Mituri și adevăruri despre epilare

Probabil orice femeie are dubii în privința îndepărtării părului nedorit și a auzit numeroase mituri despre anumite modalități de epilare. Iată cele mai frecvente mituri care au legătură cu acest subiect!

CITEȘTE ȘI: AFLĂ TOT DESPRE EPILAREA CU CEARĂ PENTRU SEZONUL CALD

1. Mit: Aparatul de ras îndesește părul și îngroașă firul de păr.

Adevăr: Firele de păr care sunt neatinse au o formă conică, fiind mai subțiri la vârf și plate. Asta face ca ele să se simtă foarte fine la atingere. Odată de părul este îndepărtat cu aparatul de ras, la câteva zile după ce începe să crească vei simți partea de jos a firului de păr, ceea ce îl face mai aspru la atingere. Textura firului de păr nu se schimbă însă, în niciun fel.

2. Mit: Epilarea cu lase elimină părul nedorit pentru totdeauna.

Adevăr: Epilarea cu lase implică eliminarea foliculilor de păr cu un laser care vizează pigmentul de culoare închisă din păr. Cpldura laserului ucide foliculii și părul care 10-14 zile mai târziu. Laserul acționează numai pe firele de păr care sunt în creștere. De aceea sunt necesare mai multe ședințe, însp chiar și așa există foliculi care nu pot fi complet distruși și vor continua să crească. Pentru a scăpa de aceștia este necesar să mergeți la ședințe de de epilare cu laser o dată sau de două ori pe an.

3. Mit: Epilarea cu ceară doare mereu.

Adevăr: Este adevărat că durerea provocată de epilarea cu ceară nu poate fi eliminată complet, însă existp numerose modalități prin care poate fi redusă în mod considerabil. Cea mai bună modalitate de a evita o durere îngrozitoare pricinuită de epilarea cu ceară este să mergi la epilat la două săptămâni după menstruație, când sensibilitatea ta la durere nu este exagerată. Evită alcoolul sau cafeaua înainte de a merge la salon, căci acestea strâng porii și fac procedura mult mai dureroasă.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top