Connect with us

Revistateo.ro

Mioara Velicu a fost invitata la Teo Live. Artista si-a amintit povesti emotionante cu Ileana Ciuculete. Mioara Velicu a povestit ca...

TEO live

Mioara Velicu, la TEO LIVE: „Este o mare durere in suflete noastre”- In memoriam Ileana Ciuculete

Mioara Velicu este invitata lui Teo Trandafir in editia de vineri, 17 martie, de la ora 20:00 la TEO LIVE.

Mioara Velicu, interviu emoționant despre Ileana Ciuculete

„In aceasta seara este o mare durere in sufletul nostru pentru ca a plecat dintre noi Ileana Ciuculete, o solista care a dus costumul popular o viata intreaga.

Ileana a avut dragul de cantec si asa era pe scena asa era si in viata. Ea era foarte deschisa, facea lumea din jur sa se simta bine.

Daca as putea i-as lua durerea lui Cornel, pentru ca eu stiu cum e sa-ti pierzi dragostea. El a insotit-o peste tot, era impresarul ei, sotul ei, prietenul ei si ei ii era mai usor.

Conteaza foarte mult sa ai pe cineva langa tine sa te apere. Pe scena poti sa canti, se opreste muzica si lumea aplauda, la nunta e altfel. In Oltenia erau niste obiceiuri si cantai trei zile. A rezistat extraordinar, avea stilul ei, nu a putut sa fie confundata niciodata.

Era ceva extraordinar sa ne spunem, sa povestim, sa spunem tot ce am facut noi.

Fiecare am gresit, si eu am gresit, si imi cer iertare celor carora le-am gresit. Telefonul ne-a departat mult. Stau la telefon cu Laura, cu Maria Butaci, dar as vrea sa ne vedem undeva sa ne mai spunem ce am mai facut.

Imi doresc si am sa vorbesc cu colegele mele sa mergem la Cimitirul Bellu sa aprindem o lumanare pentru artistii care nu mai au pe nimeni.

Ileana Ciuculete prin faptul ca s-a dus ne-a dat o lectie. Prea repede a plecat dintre noi. Noi nu am stiut nimic si nu o sa ne vina mult timp sa credem. Cornel o sa sufere, eu am trecut prin asta si va avea durere in suflet de fiecare data cand se va duce acasa. Vor fi momente foarte grele pentru el.

De cand sotul meu a plecat in lumea celor drepti, lumina la capataiul lui nu s-a stins. Acasa am altar. Cornel va plange pe fiecare poza, pe fiecare canapea, in bucatarie ca ea era gospodina. El isi va aduce aminte si cel putin doi ani va suferi enorm.

Mioara Velicu, povesti de dincolo de scena

După 90 au fost ani cand noi am fost in umbra, dar nu ne-am lasat. Lumea s-a intors la muzica populara, la versul ala frumos, taranesc. Noi facem texte dupa viata noastra si se regasesc multi in ceea ce spunem noi sunt cele culese de la sat. La origine sunt taranca si ma supar cand aud: „Taranca asta!”

Noi am fost opt frati acasa, trei fete si cinci baieti si am mai ramas patru in viata. Parintii nostri au avut educatia aia taraneasca, a sfatului batranilor. Nu era gazeta de perete, dar mereu se auzea in sat daca ai facut ceva rau.

Pe vremea copilariei mele, ca eu daca am o varsta frumoasa, 73 de ani, am avut o copilarie frumoasa. Am invatat tot ce trebuie de la vecini, de la invatator, de la preot. Ne duceam sa ne imparatsim dupa fiecare post. Acolo trebuia sa te duci sa spui totul, cu sufletul curat.

Noi ne-am crescut unul pe altul, imbracam hainele unuia altuia. Eu de la sora mea, sora mea de la cea mai mare. Aveam haine noi de Paste si de Craciun. Aveam un frate plecat. Mama a vrut sa ne aiba langa ea. Eu nu am putut ca m-a lasat Dumnezeu vocea asta. Nu am spus niciodata ca sunt vedeta. Sunt un slujitor al folclorului. Daca sunt iubita ma obliga sa scot amintiri bune, sa nu traiesc din amintiri.

Eu nu m-am obisnuit nici acum cu tot ce avem. Traiesc modest, dar stiu sa strang banul si acum. Dau nepoatei mele.

Nu am invatat sa conduc si imi pare rau ca m-as fi servit pentru cumparaturi. Dar intr-un fel am dat si altuia sa manance, celui care m-a dus cu masina. Eu am fost in turnee cu Benone Sinulescu, Maria Ciobanu si luam putin, dar ma vedeau cu vedetete astea.

Ileana a inceput la 14 ani. Dumnezeu s-o ierte! Ileana a avut o voce de fier, sa canti non-stop, cu ce orchestra gasesti, cu statia pe care o ai!

Cornel a muncit extraordinar de mult, a condus casa, ea era regina si ea a facut totul. Si i se cuvine totul lui. Amandoi au muncit. Sotul meu mi-a lasat mie, si le multumesc cumnatilor si cumnatelor, mi-a lasat testament si nu am avut treaba cu nimeni.

El trebuie sa treaca peste asta, ca Dumnezeu stie ce sa faca!

Mioara Velicu: „Sunt un slujitor al folclorului”

Cateodata mi-e frica. Imi zic: „prea toate sunt bune, vocea imi merge, lumea ma iubeste, fetele sunt sanatoase”. Cateodata mi-e frica. Poti sa faci rau celui care nu este chemat sa cante. Am colegi care nu mai sunt solicitati, dar poate ca nu s-au zbatut. Eu am vazut ca mi-a mers vocea si am luptat.

Sofia Vicoveanca a fost, este si ramane modelul meu. Ei nu ii place sa vorbeasca. Eu am o dragoste aparte pentru Sofia. Sofia este ca o regina care trebuie ocrotita, s-o lasi sa faca ce vrea, pentru ca totul este bine.

Am vazut o colega de-a noastra intr-o postura care nu a placut deloc. Suntem sinceri, ne facem observatii constructive.

Toti cei din Ardeal sunt pe dans, sunt pusi la punct, sunt pretiosi in sens bun. Noi, moldovenii, peste noi au trecut razboaiele cu turcii si ne-au mai lasat si alte obiceiuri. Noi facem haz de necaz. De cate ori mergeam in turneu in Moldova eram satui, ca lumea venea cu oua, carnati. Mereu primeam. Eu spectatori ca la Chisinau nu o sa mai vad in viata mea.”, a declarat Mioara Velicu la Teo Live.

Update, ora 19:30: Mioara Velicu a ajuns in readctia Revistei Teo. In cateva minute, Teo Trandafir, alaturi de Mioara Velicu vor fi LIVE pe pagina de facebook Teo Trandafir.

Arista vine in emisiunea online a lui Teo Trandafir pentru a ii aduce un ultim imagiu Ilenei Ciuculete, dar si pentru a ne impartisi povesti cum doar doamna Velicu stie sa o faca.

Mioara Velicu, despre momentele critice care i-au marcat viata

Mereu vesela si plina de viata, Mioara Velicu a vorbit, la „Teo Show”, despre necazurile care i-au marcat viata in ultimii trei ani! Iata cum a reusit sa depaseasca momentele critice si ce anume a determinat-o sa mearga mai departe.

Artista a marturisit ca in ultimii trei ani, si-a pierdut parintii, sotul si sora. Aceasta a recunoscut ca s-a simtit doborata. Insa a fost nevoita sa se ridice si sa gaseasca forta necesara pentru a merge mai departe, de dragul celor care i-au fost mereu alaturi, fiica sa si familia acesteia.

Mioara Velicu a marturisit ca de departe cea mai cumplita pierdere a fost cea a sotului ei, care s-a prapadit mult prea devreme, lasandu-i sufletul pustiit.

„Dumnezeu mi-a luat fiinte dragi, pe parintii mei si pe sora mea, dar barbatul meu mi-a rupt intr-adevar sufletul. L-am cunoscut in 1981 si de atunci viata mea s-a schimbat la 180 de grade in frumos, in tot ceea ce a fost bun! Am fost extraordinar de fericita cu el! Dupa, mi-a fost foarte greu si imi este si acum, pentru ca imi aduc aminte de felul cum m-a iubit, cum m-a protejat si mi-e foarte greu! A fost un mare sportiv! Mi-a foarte dor de el!”, a spus Mioara.

Teo live – vineri de la ora 20:00 pe Facebook

Emisiunea Teo Live poate fi urmarita in fiecare vineri, de la ora 20.00 pe pagina de Facebook Teo Trandafir.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in TEO live

To Top