Connect with us

Revistateo.ro

Mere caramelizate

Deserturi

Mere caramelizate

Ingrediente:

– o cană de zahăr

– 100 grame unt

– o cească de smântână pentru frișcă

– 2 linguri de melasă

– o linguriță de extract de vanilie

– un praf de sare

– 6 bețe lungi pentru acadele

– 6 mere de mărime medie

CITEȘTE ȘI: TORT RED VELVET

Mod de preparare:

Într-o cratiță încăpătoare, cu fund dublu, se amestecă zahărul, untul, smântâna pentru frișcă, melasa, extractul de vanilie și sarea. Se încălzește totul la foc mic, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Zahărul trebuie să se dizolve, iar compoziția trebuie să facă mici bule pe marginea vasului.

După aproximativ 12 minute de fierbere continuă, se ia de pe foc și se răstoarnă într-un bol de metal. Se lasă la răcit câteva minute.

Pe o tavă mare se așează o hartie de copt, care se unge cu unt. Se spală merele, li se rupe codița și se-nfig bețele pentru acadele în mijlocul lor.

Când sosul de caramel s-a răcorit, se introduc merele în el și se rotesc de câteva ori pentru a vă asigura că s-au acoperit complet. Se așează apoi în tava tapetată cu foaie de copt și se dau la frigider pentru 20 de minute. Se desprind apoi cu ajutorul unui cuțit și se îndepărtează caramelul în exces. Dacă doriți, puteți adăuga la sosul de caramel mici bombonele sau nuci măcinate.

Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top