Connect with us

Revistateo.ro

Articole

Cornulețe cu gem pufoase, ușor de preparat de oricine

Cornulețele sunt iubite de către foarte multe persoane. Cu gem, cu nucă ori cu rahat, acest desert este potrivit pentru orice eveniment, iar fiecare gospodină are secretele sale pentru această rețetă.

Dacă unele persoane folosesc untură pentru a ieși niște cornulețe pufoase, alte persoane apelează la unt și la lapte pentru această rețetă. Iată mai jos o rețetă extrem de simplă din care ies o mulțime de cornulețe fragede și pufoase. Chiar și persoanele care nu se pricep la gătit pot pregăti aceste cornulețe, iar rezultatul va fi unul de-a dreptul impresioant.

Citește și: Prajitura Alba ca zapada. Reteta pentru cea mai fina prajitura

Pentru a pregăti cornulețe cu gem după această rețetă, vei avea nevoie de următoarele produse:

Ingrediente:

150 g unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime

500 g făină

2 ouă

150 ml lapte

80 g zahăr

7 grame drojdie uscată

un borcan de gem sau magiun pentru umplutură.

Citește și: Prăjitura „2 căni”, rețeta cu care nu dai greș!

Cum se prepară cornulețele cu gem:

Laptele se încălzește și se dizolvă in el drojdia impreună cu o linguriță de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă apoi să crească timp 5-10 minute.

Într-un bol adânc, se cerne făina şi apoi se adaugă laptele cu drojdia. Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina până se transformă în fărâmituri de aluat.

Separat, într-un bol, se amestecă ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouăle se adaugă peste făină si se frământă bine aluatul, până devine elastic. Înainte de a fi întins pe blatul de lucru, aluatul pregătit se lasă să se odihnească 15 minute.

Fiecare cornuleț trebuie uns cu gălbenuș și lapte pentru a rămâne moale

Se presară făina pe blatul de lucru și cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Se taie în triunghiuri.

Se unge fiecare triunghi cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi se pun la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top