Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Tu știi cât te îngrașă un singur croissant?

Doctorul Alberto Cormillot susține că nu e sănătos să consumăm croissant la prima oră a dimineții, vorbind despre cât de nesănătoase sunt cornulețele mai ales pentru persoanele care țin dietă. Acesta oferă și o alternativă la croissantul de la micul dejun, notează site-ul de femei Entremujeres.clarin.com.

Un croissant simplu, fără ciocolată și alte creme (sau gem), de mărime medie, are circa 200 de calorii. Trei croissante consumate la micul dejun ar ajunge undeva la 600 de calorii, fără a calcula laptele sau alt aliment cu care sunt consumate aceste delicii.

CITEȘTE ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎȚI PUI MÂNCAREA ÎNTR-O FARFURIE DE CULOARE ROȘIE
Potrivit dietei ideale, schițate de Cormillot, o persoană care vrea să mănânce sănătos și să slăbească sau să își mențină forma, trebuie să consume în jur de 1.500 de calorii pe zi, totalul tuturor meselor acumulate.

Numai trei croissante dimineața ating aproape jumătate din necesarul de calorii pe care trebuie să îl bifăm în fiecare zi, după schema lui Cormillot. Pentru a scăpa de cele 600-700 de calorii consumate la micul dejun, e nevoie de o oră și 13 minute de alergat și două ore și 34 de minute de mers cu rolele.

Calculele de mai sus au fost create după standardele unei persoane care cântărește 65 de kilograme la 1,68 metri.

Însă, chiar nu putem consuma deloc cornulețe? „Recomandabil este să evităm excesele dar nici să nu mai consumăm deloc croissante sau astfel de alimente nu este o soluție, deoarece corpul le cere. Persoanele care nu țin dietă, pot consuma două croissante pe zi, fără nicio problemă”, susține nutriționistul Romina Sayar, pentru sursa amintită mai sus.

Alternativa la croissante, potrivit specialiștilor mai sus amintiți, ar putea fi o salată de legume cu iaurt natural sau fulgi de ovăz ori alte preparate din cereale integrale, cu lapte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top