Connect with us

Revistateo.ro

Deserturi

Rețetă de CORNULEȚE FRAGEDE cu GEM de caise

Toată lumea își amintește de celebrele cornulețe fragede din copilărie. Bunica le făcea chemând toată ulița la îmbucat, cu nucă, cu rahat, ciocolată, dulceață de cireșe sau gem. Chiar și simple sunt delicioase. Iată o rețetă de cornulețe fragede cu gem de caise.

INGREDIENTE PENTRU CORNULEȚE FRAGEDE:
1. 550 grame de făină
2. 30 grame drojdie proaspătă
3. 50 grame zahăr
4. 50 ml apă minerală light
5. 220 grame de unt
6. 2 ouă
7. 200 grame smântână grasă
8. o lingură de oțet
9. o jumătate de lingură de sare
10. 400 grame de gem de caise
11. 200 grame de zahăr pudră vanilat

CITEȘTE ȘI: CUM SE PUNE CORECT DROJDIA LA DOSPIT -GOGOȘI PUFOASE
CUM SE PREPARĂ:
1. Înainte de a te apuca de combinat ingredientele, asigură că făina este fină și cerne-o cu ajutorul unei site.

2. Se freacă ouăle cu untul până se obține o spumă consistentă.

3. Într-un bol separat, se amestecă drojdia cu apa minerală plus zahărul și apoi se toarnă compoziția în castronul cu făina cernută.

4. Se adaugă la castronul cu făină, mai apoi, și spuma de unt, smântâna, sarea și lingurița de oțet.

5. Se frământă aluatul timp de 10 minute și se așează într-o folie de plastic. Se lasă la rece (chiar și la frigider) timp de 30 de minute.

6. Se unge o planșetă cu ulei, peste care se așează aluatul. Se taie fâșii lungi cu lățimea de 5 cm, după care se taie în diagonală, obținând romburile care vor deveni cornulețe fragede.

7. Se pune în fiecare rombuleț gemul de caise și apoi se rulează.

8. Tapetați o tavă cu hârtie pergament și puneți cornulețele la cuptor. Trebuie să stea timp de 20 minute. La final, presărați zahărul vanilat peste cornulețe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top