Connect with us

Revistateo.ro

Cum faci chipsuri sănătoase (din banane) la tine acasă

Deserturi

Cum faci chipsuri sănătoase (din banane) la tine acasă

Chipsurile nu sunt sănătoase, iar asta învățăm încă de la școala generală. Totuși, există vreo variantă a acestora care să nu creeze probleme organismului?

Chipsurile homemade au devenit extrem de populare mai ales în străinătate, unde presa duce o campanie puternică de informare cu privire la alimentele care fac rău și care duc la afecțiuni care se instalează tot mai rapid.

Chipsurile pot fi sănătoase sau cel puțin mai puțin nesănătoase față de cele găsite în comerț. Îți prezentăm o rețetă de chipsuri de care te poți apuca la tine acasă!

După cum știm cu toții, chipsurile se fac din cartofi. Cartofii conține amidon, iar la contactul crustei lor cu uleiul în tigaie devin o bombă calorică. Deci putem înlocui oare cartofii? Da! Cu ce? Cu banane!

Ai nevoie de banane coapte, sănătoase, nu prea moi. Pune bananele la cuptor o oră și jumătate sau mai mult până bananele se uscă suficient. (Evident, ele trebuie puse după ce sunt tăiate rondele. Cuptorul trebuie preîncălzit la 70 de grade Celsius, pe convecție). Tigaia pusă la cuptor poate fi stropită cu ulei de rapiță, însă nu exagerați. Folosiți-l cât să nu permită arderea rondelelor de banane.

Bananele trebuie să fie moi pe interior și uscate pe exterior. Scoate-le din cuptor și pune-le la răcit. Pune bananele ținute la cuptor într-o caserolă bine închisă, dar să nu fie din plastic. Trebuie să eviți umezeala dacă vrei ca aceste chipsuri din banane să iasă ca la carte.

La final, chipsurile de banane pot fi unse cu dulceață de fructe roșii sau ciocolată de casă de post ori cu miere. Ceva dulce, sănătos și ușor de preparat. Vei încerca?

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top