Connect with us

Revistateo.ro

Deserturi

Cum faci negresă cu doar două ingrediente. E gata repede!

Prăjitura Negresa este una din deliciile după care suntem topiți cu toții. Uită de rețetele complicate, de moduri de preparare simandicoase. Această prăjitură se poate prepara ușor, în doar 5 minute, cu doar 2 ingrediente.

Cele două ingrediente suficiente pentru a face negresă sunt amestecul de praf de negresă, pe care îl găsești în supermarketuri și piure de dovleac.

Piure-ul de dovleac se face din dovleacul copt, care se pasează cu ajutorul unui blender sau cu o banală furculiță.

Amestecă praful de negresă cu piure-ul de dovleac (o cană de piure e suficientă la un plic de praf de negresă). Puneți aluatul în tavă și lăsați-l la cuptor până vedeți că se rumenește.

CITESTE SI: Proprietățile măcrișului pentru sănătate

Si-a pus otet in ureche si a asteptat sa se evapore. Ce i s-a intamplat apoi este genial

Ciorbă de perișoare de post. E mai buna decat ai crede!

Cum faci o negresă de post?

Ingrediente Negresa de post: 1 cana zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 4 linguri cu gem sau dulceata, 3 linguri cacao, o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci), o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie), 2 cani faina și stafide (sau mere, prune, caise uscate).

Pentru glazura: 6 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 2 linguri si jumatate de apa clocotita.

Mod de preparare Negresa de post:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.

Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit. Pofta buna!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top