Prăjitura Negresa este una din deliciile după care suntem topiți cu toții. Uită de rețetele complicate, de moduri de preparare simandicoase. Această prăjitură se poate prepara ușor, în doar 5 minute, cu doar 2 ingrediente.
Cele două ingrediente suficiente pentru a face negresă sunt amestecul de praf de negresă, pe care îl găsești în supermarketuri și piure de dovleac.
Piure-ul de dovleac se face din dovleacul copt, care se pasează cu ajutorul unui blender sau cu o banală furculiță.
Amestecă praful de negresă cu piure-ul de dovleac (o cană de piure e suficientă la un plic de praf de negresă). Puneți aluatul în tavă și lăsați-l la cuptor până vedeți că se rumenește.
CITESTE SI: Proprietățile măcrișului pentru sănătate
Si-a pus otet in ureche si a asteptat sa se evapore. Ce i s-a intamplat apoi este genial
Ciorbă de perișoare de post. E mai buna decat ai crede!
Cum faci o negresă de post?
Ingrediente Negresa de post: 1 cana zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 4 linguri cu gem sau dulceata, 3 linguri cacao, o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci), o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie), 2 cani faina și stafide (sau mere, prune, caise uscate).
Pentru glazura: 6 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 2 linguri ulei, 2 linguri si jumatate de apa clocotita.
Mod de preparare Negresa de post:
Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata.
Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit. Pofta buna!