Connect with us

Revistateo.ro

Menține-ți pielea sănătoasă în timp ce faci sport

Cosmetica

Menține-ți pielea sănătoasă în timp ce faci sport

Sportul este extrem de benefic pentru corpul tău, însă pielea ta necesită o îngrijire specială de fiecare dată când mergi la sală. Iată ce ar trebui să faci pentru a preveni apariția coșurilor, iritațiile sau orice alte probleme care pot apărea.

CITEȘTE ȘI: DE CE AR TREBUI SĂ GĂTEȘTI CU ULEI DE COCOS

Pasul cel mai important este să te demachiezi corespunzător înainte de efort. Combinația de machiaj, transpirație și praf poate cauza complicații și crește considerabil sensibilitatea tenului. Totodată, astfel crește și producția de sebum, tenul devenind tot mai gras, iar porii tot mai încărcați. Chiar dacă nu te machiezi, curățarea tenului înainte de antrenament este la fel de importantă. Aceasta este cea mai bună metodă de prevenire a înmulțirii bacteriilor.

La fel de important este să folosești crema pentru protecție solară, dacă obișnuiești să faci antrenament în aer liber. Ai grijă! Dacă folosești un produs prea uleios este posibil să întâmpini probleme. Porii se vor încărca mai rapid și astfel se va favoriza apariția coșurilor și a punctelor negre. Încearcă o formulă cât mai light și nu încărca tenul foarte mult. De asemenea, încearcă să eviți utilizarea produselor de styling pentru păr. Este foarte probabil ca acestea, în combinație cu transpirație să provoce neplăcutele coșuri de pe frunte.

Nu te baza pe faptul că ceilalți au curățat echipamentele după ce le-au folosit. Asigură-te întotdeauna că ai la tine câteva lervețele antibacteriene pentru a șterg cu ele echipamentul care îți permite să faci acest lucru. Este suficient să îți atinge fața de câteva aparate sau accesorii pline de bacterii și vei da startul iritațiilor și coșurilor. Spală-ți fața imediat ce ai terminat ora de sport și hidrateaz-o cu o cremă potrivită pentru a te asigura că menții nivelul umezelii din piele după o sesiune intensă de cardio.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top