Connect with us

Revistateo.ro

masca pentru ten mixt

Cosmetica

Masca pentru TEN MIXT. Amestecuri de ingrediente care iti salveaza pielea!

Daca ai tenul mixt, inseamna ca nu e nici gras, nici uscat si ca iti da mari batai de cap! Tratamentul pentru el trebuie adaptat astfel incat si zona T (frunte, nas barbie), care are exces de sebum, dar si restul tenului uscat sa fie „multumite”. Ce masca pentru ten mixt alegi?

1. Masca cu plante

Amesteca o lingura de musetel uscat si macinat si o lingura de menta proaspata maruntita, un galbenus de ou, o lingura de argila si o lingura de ulei de masline.

Acest amestec este perfect echilibrat pentru un ten mixt, reusind sa inlature excesul de sebum fara sa usuce excesiv pielea. In plus, plantele revigoreaza tenul si il vitaminizeaza!

CITESTE SI: Masca de fata de la ILINCA VANDICI pentru un ten fara cosuri. CONTINE DOAR 3 INGREDIENTE!

CITESTE SI: Cum sa-ti faci cea mai buna masca pentru par

2. Masca pentru ten mixt cu ovaz

Lasa timp jumatate de ora doua linguri de fulgi de ovaz in apa calduta. Scoate fulgii si amesteca-i cu doua linguri de mar ras si o lingura de suc de lamaie. Intinde masca pe toata fata, dar si pe gat si decolteu. Lasa sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa rece.

Ovazul este foarte bun pentru tenul mixt, deoarece e un exfoliant natural, care curata pielea.

3. Masca cu argila

Fa un piure din jumtate de avocado, amesteca-l cu un galbenus de ou si o lingura de argila. Tine masca pe fata 20 de minute, apoi clateste cu apa calda. Spala-te apoi cu apa rece, pentru a inchide porii.

Argila are rolul de a absorbi excesul de sebum, in timp ce hidrateaza si hraneste pielea, de aceea e perfecta, in combinate cu avocado, pentru tenul preponderent uscat cu tendinte de ingrasare.

4. Masca pentru ten mixt cu banana

Paseaza o banana si mixeaz-o cu o lingura de smantana. Tine masca pe fata timp de jumatate de ora, clateste cu apa calda, apoi cu apa rece (care inchide porii).

Banana hraneste tenul si ii reda fermitatea. Foloseste aceasta masca daca vrei o piele moale si catifelata.

5. Masca-demachiant

Amesteca doua linguri de iaurt cu o lingura de suc de rosii, o lingurita de gel de aloe vera si o lingura de castravete dat pe razatoare. Lasa pe piele timp de 10 minute, apoi clateste cu apa rece.

Tenul tau are nevoie in primul rand de curatare, asa ca aceasta masca va indeparta si cele mai mici urme de impuritati, in timp ce iti hraneste pielea si o face fina si stralucitoare!

Tu ce masca pentru ten mixt folosesti?

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top