Connect with us

Revistateo.ro

Mâinile uscate - cauze și remedii eficiente

Frumusete

Mâinile uscate – cauze și remedii eficiente

În timp ce ne îngrijim de păr și ten, există o zona pe care avem tendința să o ignorăm, deși este extrem de importantă. Da, ma refer mâini. Poate doar atunci când pielea mâinilor este excesiv de uscată ne aducem aminte să căutăm remedii care ne pot ajuta. Pielea mâinilor poate fi mai sensibilă decât îți imaginezi, mai ales acum în prag de iarnă. Iată care sunt cauzele mâinilor uscate și cum poți combate această problemă!

Pot exista numeroase cauze care duc la o piele uscată, deși majoritatea persoanelor atribuie acest lucru vremii nefavorabile de pe timp de iarnă. Mediul înconjurător joacă un rol important. Vremea rece poate cu adevărat să îți deshidrateze măinile și chiar să conducă la piele descuamată. De asemenea apa calcaroasă și spălatul mult prea des (mai ales cu apă rece) te pot afecta serios. Totodată expunerea la detergenți și alte substanțe chimice puternice pot usca foarte tare pielea sensibilă a mâinilor, iar umezeala excesivă inhibă producția de uleiuri naturale. Din fericire poți preveni această problemă și dacă te confrunți deja cu ea, o poți trata cu ușurință.

CITEȘTE ȘI: 4 MODURI ÎN CARE MIEREA TRATEAZĂ PIELEA USCATĂ

În primul rând folosește mănuși protectoare atunci când speli vasele sau baia. Substanțele chimice din detergenți și soluțiile de curățat dăunează grav pielii, o deshidratează și o îmbătrânește prematur. De asemenea, este foarte important să nu te speli pe mâini cu apă rece. Spală-te cu apă călduță, cel puțin 2-3 minute, pentru a îndepărta toate bacteriile. Dacă te speli corect, nu este necesar să faci asta de 30 de ori pe zi.

Folosește întotdeauna o cremă hidratantă. Poți aplica seara un ulei cu proprietăți regeneratoare cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de susan. Pune-ți o pereche de mănuși sau șosete din bumbac după ce îl aplici și dormi cu ele peste noapte. Nu numai că vei avea mâini catifelate, dar unghiile tale se vor întări.

Dacă ai mâinile foarte sensibile renunță la detergenții parfumați și la balsamurile de rufe, deoarece te pot afecta serios. Folosește un exfoliant ușor pentru îndepărta celulele moarte și pielea uscată și poartă pe tot timpul iernii mănuși. Frigul și vântul sunt cei mai mari inamici ai tăi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top