Connect with us

Revistateo.ro

Ingrediente care pot provoca alergii

Cosmetica

Ingrediente care pot provoca alergii

Ai rămas vreodată cu pielea roșie, iritată, în urma utilizării exfoliantului sau chiar a cremei hidratante? Acest lucru se poate datora ingredientelor care dau naștere la reacții alergice. Majoritatea produselor care curăță, exfoliază sau privează pielea de uleiurile sale naturale pot irita destul de grav. Iată care sunt cele mai comune  ingrediente care pot provoca alergii!

CITEȘTE ȘI: CUM PREVII ALERGIILE PRIMĂVERII

Acidul salicilic – este același ingredient activ din compoziția aspirinei. Studiile arată că aproximativ 5% din populația globului este sensibilă la acest ingredient. Acidul salicilic este utilizat în mod frecvent pentru a trata acneea, însă este foarte posibil să rămâi cu inflamații în urma utilizării.

Aluminiu – acesta este deseori întâlnit în compoziția deodorantelor și a antiperspirantelor, deoarece reduce transpirația. Totodată, poate provoca mâncărimi, usturime și arsură. O altp alternativă la deodorantele obișnuite este piatra de alăun, o sare naturală care este foarte eficientă.

Acid glycolic – acest acid pătrunde în piele foarte rapid și este foarte eficient. Se întâlnește deseori în compoziția cremelor hidratante și a laptelui demachiant. Efectele sale secundare sunt roșeața și pielea uscată. O alternativă pentru pielea sensibilă este acidul lactic.

Retinolul – este un ingredient folosit în cremele antirid și nu numai și este foarte eficient, stimulând producția de colagen. Cu toate acestea, pielea sensibilă poate fi grav afectată în timpul utilizării. Reacțiile toxice provocate de retinol sunt rar întâlnite, însă există.

Parfumul – este cauza principală a apariției iritațiilor pielii. Compușii chimici care oferă un miros plăcut produselor cosmetice au o formulă care irită pielea, o usucă și o inflamează. Cel mai indicat este să optezi pentru produse care nu conțin prea multe ingrediente chimice. Ferește-te de parfum, alcool și conservanți.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top