Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

De ce te mananca ochii?

Mancarimea de ochii este insotita de multe ori de ochi rosii si pleoape umflate.

Cauzele cele mai frecvente ale acestei afectiuni sunt conjunctivita, bacteriile, diverse alergii, vapori sau frig. Alergenii precum polenul, praful sau parul de animale determina eliberarea de histamine in tesuturile din jurul ochilor, producand roseata, umflaturi si mancarime.

Cum se pot trata mancarimile de ochi:

In primul rand se pot folosi solutii dezinfectante si cel mai bine este sa te adresezi medicului care e cel mai in masura sa stabileasca cauza si apoi tratamentul corespunzator.

Poti trata mancarimea de ochi si cu antivirale, unguente oftalmologice sau solutii oftalmice.

Exista si cateva tratamente naturiste pentru a trata afectiunea, cum ar fi reflexoterapia sau acupunctura. Se pot utiliza si extracte de coacaz negru, afin, silur sau soc, care se infuzeaza in apa clocotita, se consuma 2-3 cani pe zi si se pot folosi si pentru spalaturi oculare.

Mare atentie! Frecarea ochilor nu reduce senzatia de mancarime, ba chiar o poate agrava. Aceste alergii pot fi sezoniere sau perene.

Cele sezoniere pot provoca conjunctivita alergica si sunt mai frecvente primavara si toamna datorita polenului si expunerii la alergenii din aerul liber, ierbii si buruienilor.

Cele perene insa, sunt prezente pe tot parcursul anului si pot fi cauzate de praf si mucegai.

Va recomandam sa consultati un medic specialist inainte de a urma orice tratament bazat pe medicamente.

Iti lacrimeaza ochii? Uite ce trebuie sa stii

Daca iti lacrimeaza ochii tot mai des trebuie sa stii cateva lucruri importante despre acest simptom neplacut, pe care multe persoane il ignora. Desi avem tendinta sa credem ca nu este nimic grav, lacrimarea excesiva poate deseori sa fie semnul unei afectiuni periculoase.

In cele mai multe cazuri hiperlacrimatia este produsa de iritatii sau infectii ale ochilor si este asociata cu mancarimi, senzatie de arsura sau senzatia ca un obiect strain este prezent in globul ocular. Printre cei mai des intalniti agenti iritanti se numara fumul de tigara, praful sau produsele de ingrijire persoanala precum deodorantul sau samponul. Daca iti lacrimeaza ochii cand te confrunti cu acesti agenti iritanti nu trebuie sa iti faci prea multe probleme, ci doar sa te protejezi mai bine.

Daca totusi ochii tai lacrimeaza mult mai des si uneori chiar din senin, ar trebui sa iti pui cateva semne de intrebare. Alergiile reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei hiperlacrimatiei. In prima faza unele dintre acestea sunt greu de sesizat, asa ca pacientul poate asocia lacrimile in exces cu alte probleme, fara sa isi dea seama ca de fapt este alergic.

Chiar daca de cele mai multe ori lacrimarea excesiva este o problema usoara, daca ea este insotita de unul dintre urmatoarele semne trebuie sa iei legatura cu medicul cat mai urgent. Simptome grave care insotesc lacrimanrea excesiva: senzatia de arsura la nivelul ochilor, roseata, mancarimile, senzatie de nisip in ochi, stranutul, umflarea fetei, congestia nazala si secretia oculara.

Hiperlacrimatia trece de la sine daca nu provine dintr-o cauza grava. Daca te confrunti cu aceasta problema o perioada indelungata trebuie sa mergi la un consult medical. Ar putea fi vorba despre o afectiune grava care iti poate pune sanatatea in pericol.

sursa foto: 123rf.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top