Connect with us

Revistateo.ro

In functie de tipul alergiei, pot fi folosite anumite remedii naturale. Afla ce alimente te pot ajuta in lupta cu alergiile suparatoare.

Naturiste

Remedii naturale impotriva alergiilor

Pentru a scapa de alergiile suparatoare, poti incerca unele remedii naturale, in functie de tipul alergiei tale. Mai jos vei gasi o lista cu cateva dintre ele.

Cateva remedii naturale impotriva alergiilor

1. Mierea. Te poate ajuta sa lupti impotriva alergiei la polen. Este indicat sa consumi una sau doua lingurite de miere pe zi si sa incepi cu cel putin 30 de zile inainte de perioada in care polenul apare.

2. Urzica. Urzica uscata, inclusiv radacina acesteia, se macina fin cu ajutorul rasnitei de cafea. Apoi se pune intr-un borcan de sticla si se lasa intr-un loc intunecat cel mult o luna. Inainte de masa se iau intre 3 si 6 lingurite pe zi.

3. Chimenul. Ajuta persoanele care au alergii la proteinele din oua si din lapte. Tot ce trebuie sa faci este sa pui chimen peste alimentele care iti provoaca alergii. Sensibilitatea la acele alimente ar trebui sa scada.

4. Mararul. Este recomandat sa se consume marar crud. Este bine sa se consume 2 sau 3 linguri de marar in fiecare zi, timp de 30 de zile. Sensibilitatea organismului va fi mai scazuta dupa aceata cura cu marar.

5. Telina. Este bine sa se consume suc de telina sau chiar infuzie facuta din 2 linguri de telina data pe razatoare si 250 de ml de apa. Sucul de telina/infuzia se va consuma de trei ori pe zi, inainte de mesele principale.

6. Papadie si brusture. Radacinile plantelor vor fi maruntite, apoi lasate in apa pentru 8-10 ore. Dupa aceea se fierb timp de 10 minute. Amestecul se va strecura si se va bea in fiecare zi. Este indicat sa se consume cate o cana de trei ori pe zi.

7. Ceapa rosie. Pentru a trata bronsita alergica, poti incerca un sirop facut din ceapa rosie. Fierbeti la foc mic 10 nuci sparte si foile de la 5 cepe. Asteptati pana lichidul scade la jumatate. Lasati-l sa se raceasca, apoi strecurati-l si turnati-l intr-o sticla. Adaugati miere. Trebuie sa se ia in fiecare zi cate o lingurita, dupa masa.

Articole pe aceeasi tema:

Remedii naturale impotriva dermatitei

Trei ingrediente folosite pentru salata te pot ajuta sa scapi de mai multe probleme de sanatate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top