Connect with us

Revistateo.ro

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura

Sanatate

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura

Trecerea de la vara la toamna, de la cald la rece, este problematica pentru organismul uman. Oscilatiile de temperatura nu ne dau batai de cap numai in alegerea hainelor, ci reprezinta un pericol pentru imunitatea organismului.

Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura

Un corp sanatos suporta schimbarile bruste de temperatura, insa multi dintre noi suntem predispusi la afectiuni cronice, semn ca nu avem un regim alimentar adecvat si suntem mai degraba sedentari decat activi fizic. Umiditatea, precipitatiile si presiunea atmosferica pot scoate la iveala problemele sistemului nostru imunitar.

Corpul nostru poate reactiona foarte usor la virusul gripal deoarece nu este hranit cum trebuie. Ori ii lipsesc vitamine si minerale esentiale, ori nu este antrenat tot timpul. Lipsa sportului este una dintre cauzele imbolnavirii dese. Avand in vedere aceasta idee, stiai ca sportivii racesc mai greu?

Ce e important de precizat e ca nu schimbarile de temperatura ne imbolnavesc. Ele scot in evidenta anumite afectiuni latente, care se manifesta numai la socuri termice, precum cele respiratorii.

Schimbarile vremii produc dezechilibre in corp si asta se intampla pentru ca organismul nostru deja este subred. De pilda, cei care se confrunta cu bronsita astmatoforma sau cu astm bronsic trebuie sa nu iasa cand afara este ceata, iar aerul este rece si umed. Cei mai vulnerabili sunt batranii si copiii.

Tot schimbarea vremii scoate la iveala problemele cardiace ale pacientilor. Persoanele hipertensive se confrunta cu oscilatii mai dese ale tensiunii arteriale si racesc la prima adiere a vantului de toamna dupa o perioada in care corpul s-a adaptat la sezonul cald.
Singura afectiune pe care o putem pune in carca vremii este depresia. Meteosensibilitatea nu este doar un mit.

Aceasta a fost abordata de medicii din toata lumea in mai multe intruniri ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mai ales in ultimii ani, cand incalzirea globala isi arata coltii. Schimbarea temperaturii aduce, de asemenea, insomnii si probleme de concentrare, iar organismul depune eforturi uriase ca sa isi mentina ritmul de odihna.

Tot schimbarile bruste de temperatura provoaca alergiile pe care le avem fara sa stim si reprezinta un factor puternic in agravarea acestora.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top