Connect with us

Revistateo.ro

Blugii skinny, periculosi?

Stil de viata

Blugii skinny, periculosi?

Sunt la moda, ii poarta aproape toata lumea, fete si baieti deopotriva. Blugii skinny (jeansii mulati pe corp) au devenit un must-have in garderoba oricarei persoane, insa cat e de ok sa fie purtati mai multe zile la rand?

Poate parea o gluma, insa abuzul de skinny jeans poate afecta grav sanatatea. Mai exact, pantalonii mulati din denim afecteaza celulele pielii, iar din cauza faptului ca aerul nu circula cum trebuie, picioarele si fesele sunt expuse la bacterii si ciuperci. Blugii mulati cu talie inalta purtati excesiv pot cauza probleme si la nivelul spatelui.

Ce spune un medic despre blugii skinny

Medicul Rishi Laotey sustine ca femeile si barbatii care poarta zile intregi pantaloni mulati isi deformeaza in timp mersul, afectand in acest fel sanatatea coloanei vertebrale. Acesta a declarat pentru The Independent ca „daca sunt extrem de stramti, pot afecta pasul si inclusiv modul in care calcam”. Orice miscare nenaturala isi pune amprenta asupra genunchilor, a spatelui, iar presiunea din articulatii se muta in zona lombara. Asadar, nu e de glumit!

Medicul spune ca blugii stramti nu sunt singurul articol vestimentar care creeaza probleme de sanatate. Chiar si pantofii care sunt mai mari cu jumatate de numar pot crea o presiune anormala asupra intregului corp, iar despre tocuri se stie deja cat de nocivi sunt daca sunt purtati zi de zi.

CITESTE SI: Ce patesti daca renunti la pantofii cu toc

Purtatul excesiv a pantalonilor mulati din denim pot provoca iritatii la nivelul pielii, in special in zona intima. Este indicat ca acesti blugi sa fie purtati cat mai rar, deoarece corpul are nevoie de oxigenare permanenta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top