Connect with us

Revistateo.ro

DESERT DIETETIC. Prajitura cu lamaie

Deserturi

DESERT DIETETIC. Prajitura cu lamaie

Ingrediente:

  • 1 ceasca de unt nesarat
  • 2 cesti cu faina
  • 1/2 pahar de zahar pudra
  • 2 cesti zahar
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ceasca miez de nuca pisata
  • 1 lingura faina

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 C. Ungeti cu unt, o tava de dimensiuni 9X13 cm. Pentru aluat, intr-un bol mare, bateti bine untul, 2 cesti de faina si zaharul pana ce compozitia devine pufoasa. Intindeti amestecul in tava cat mai omogen si introduceti-l la cuptor pentru 15 minute.

Intr-un bol mediu, bateti ouale si zaharul. Radeti coaja de lamaie impreuna cu sucul in acest amestec. Se adauga lingura de faina si praful de copt si se amesteca bine. Se toarna amestecul peste aluatul din tava.

Se introduce tava la cuptor pentru alte 35 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a se taia.

RETETA DIETETICA: Rulou la cuptor

Credeai ca din carne nu poti sa obtii un preparat dietetic? Acest rulou este sanatos, caci este copt.

Poti sa il pregatesti si pentru copii si pentru tine, ca sa nu te ingrasi. Este mai bine ca toci chiar tu carnea acasa, pentru a te asigura ca acest rulou contine ingrediente de calitate. Daca alegi sa o cumperi, mai bine cauti o macelarie buna si gateste-o in maximum doua zile ca sa eviti inmultirea germenilor.

INGREDIENTE

Pentru rulou

  • 500 grame de carne tocata (pui sau amestec vita+porc, vita+pui)
  • 1 ceapa
  • 1 felie de paine
  • patrunjel
  • 3 oua
  • pesmet
  • sare, piper

Garnitura

  • 4 ardei grasi
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE

Fierbe doua oua tari. Toaca marunt ceapa si inmoaie painea in putina apa. Amesteca-le cu un ou, carnea tocata, sare si piper. Unge o tava de cozonac cu ulei si aseaza carnea in ea. Decojeste ouale si pune-le intregi in compozitia de carne. Baga tava cu rulou la cuptor la foc mediu si verifica in permanenta sa fie carnea coapta, cu o furculita. Cand e rumenita la exterior, o poti scoate.

Garnitura o pregatesti din ardeii grasi taiati feliute pe care ii inabusi in tigaie, impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper. Ardeii trebuie sa ramana usor crocanti. Serveste alaturi de rulou.

Pofta buna!

Sursa foto: koolnews.gr

1 Comment

1 Comment

  1. Nica

    2014-10-10T19:25:04+03:00 at 2014-10-10T19:25:04+03:00

    Bine ca nu pot manca poza!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top