Connect with us

Revistateo.ro

Cutremur de 5,2 grade. 13 persoane au fost rănite și numeroase clădiri avariate

Stirile zilei

Cutremur de 5,2 grade. 13 persoane au fost rănite și numeroase clădiri avariate

Astăzi a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade. S-a produs în provincia Adiyaman, din sud-estul Turciei. În urma cutremurilui, 13 persoane au fost rănite. De asemeena, mai multe clădiri au fost avariate.

Cutremur în Turcia

Conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), seismul a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. S-a produs la ora 00.34 GMT, la o adâncime de 10 kilometri.

Conform agenţiei Anadolu, persoanele rănite au fost transportate la spital. Din fericire, starea lor nu este una gravă.

Imaginile care au fost postate după seism arată că mai multe clădiri au fost avariate. Se pare că după cutremur au urmat 8 replici mai mici.

Conform presei locale, școlile și liceele au fost închise atăzi.

Când va fi marele cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul: „Va fi unul adânc!”

Gheorghe Mărmureanu a răspuns la una dintre întrebările care îi îngrozesc pe bucureșteni și pe locuitorii din sud-estul României.

Zona seismică Vrancea poate produce neplăcute oricând. Fizicianul Mărmureanu a vorbit pentru Agerpres despre marele cutremur și a spus că va fi cu siguranță „unul adânc”.

Viitorul mare cutremur în România va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 pe scara Richter. Acesta nu a spus data exactă la care România va fi lovită de cutremur, însă a descris caracteristicile acestuia.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, potrivit Agerpres.

https://teotrandafir.com/internet/gheorghe-marmureanu-anunt-neasteptat-la-41-de-ani-de-la-cutremurul-din-1977-184289/

Viitorul mare cutremur va fi asemănător celui care s-a produs în anul 1802, care a avut 8 grade pe scara Richter a mai spus specialistul pentru agenția de știri.

Cu cat timp stiu cei de la Institutul pentru Fizica Pamantului ca va avea loc un cutremur?

„E vorba de cateva secunde sau chiar zeci de secunde. In 4 secunde stim deja ce magnitudine va avea cutremurul. Avem si un sistem de avertizare a cetatenilor care este eficient, insa nu putem transmite tuturor utilizatorilor de celulare pentru ca e vorba de un cumul de date impresionant. CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Sursă foto: NRT English

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stirile zilei

To Top