Connect with us

Revistateo.ro

Cutremur puternic în această dimineață. A avut o magnitudine de 6,1 grade pe Richter. Oamenii au intrat în panică

Stiri

Cutremur de 6,1 grade pe Richter

Un cutremur puternic de 6,1 grade pe Richter s-a produs în Papua Noua Guinee. Anunțul a fost făcut de agenţia pentru gestionarea dezastrelor, citată de DPA.

Seismul s-a produs puțin după ora locală 11:00. A fost resimţit în districtul Tolikara. Durata acestuia a fost de aproape cinci secunde. Locuitorii s-au panicat. Mulți dintre cei care au simit cutremurul au ieșit panicați din clădirile în care se aflau.

Cutremur în Papua Noua Guinee

După producerea seismului nu au fost semnalate pagube materiale. De asemenea, nu au fost semnalate nici victime. Conform sursei citate, acel seism nu are capacitatea de a duce la apariția unui tsunami.

Papua Noua Guinee este una dintre cele mai sărace țări din lume. A fost foarte afectată de un seism la începutul acestui an. S-a produs pe data de 26 februarie. A avut o magnitudine de 7,5 grade pe Richter. Efectele seismului au fost devastatoare. Cel puțin 100 de oameni și-au pierdut viața atunci. De asemenea, seismul a fost urmat de mai multe replici ce au avut efecte devastatoare.

În Papua Noua Guinee au loc frecvent cutremure. Țara este situată în „Cercul de foc al Pacificului”. Este vorba despre o regiune ce se află la joncțiunea mai multor plăci tectonice.

Când va fi marele cutremur în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul: „Va fi unul adânc!”

Gheorghe Mărmureanu a răspuns la una dintre întrebările care îi îngrozesc pe bucureșteni și pe locuitorii din sud-estul României.

Zona seismică Vrancea poate produce neplăcute oricând. Fizicianul Mărmureanu a vorbit pentru Agerpres despre marele cutremur și a spus că va fi cu siguranță „unul adânc”.

Viitorul mare cutremur în România va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 pe scara Richter. Acesta nu a spus data exactă la care România va fi lovită de cutremur, însă a descris caracteristicile acestuia.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare… CITEȘTE CONTINUAREA AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top