Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cutremur în România, în urmă cu puțin timp

Cutremur în România în urmă cu puțin timp. Un seism cu magnitudinea de 4.3 grade pe scara Richter s-a simțit în urmă cu câteva minute. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 150 de kilometri. Din fericire, nu există consecințe nefaste ale acestui seism. Este cel mai puternic seism din anul 2019 în România.

Epicentrul a avut loc în comuna Bisoca, din Județul Buzău.

În luna ianuarie 2019, în România s-au mai produs cinci cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,2 pe Richter.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, președinte onorific al INFP, a vorbit la Antena 3 despre cutremurul de 5,8 produs în luna octombrie în zona seismică Vrancea.

Când vom avea un cutremur mai mare de 6.5?”, a întrebat Rareș Bogdan.

Gheorghe Mărmureanu a replicat: „Buna intrebare. Foarte multa lume a crezut ca daca intra in matematica, in fizica, poate gasi o rezolvare. Nu este adevarat. Cel care a fost inaintea mea director general spunea „cand vrea Dumnezeu”.

Nu vad (n.r. un cutremur mare in urmatorii ani)”, a spus Gheorghe Marmureanu la Realitatea TV.

România a fost lovită la ora 3:38, cu 22 de minute înainte de a se trece la ora de iarnă, de un cutremur cu magnitudinea de 5.8 pe scara Richter.

Declarațiile lui Mărmureanu despre cutremurul din 28 octombrie 2018

”Este o bagatelă, nu e ceva important, pentru că Vrancea manifestă o gamă foarte largă de magnitudini, până la 7,9 – 8. Nici nu e relevant, am discutat și cu domnul Arafat, un cutremur de 5,8 e ceva obișnuit pentru noi care studiem fizica Pământului.

Predicție nu există. Nu voi fi niciodată în stare să aflu ziua și luna. Aia nu e o predicție. Predicția este cu câteva ore înainte, cutare, cutere. Vrancea e un sistem aparte. E singurul sistem din lume care are cutremure de foarte mare adâncime, este sub influența multor forțe, inclusiv a Africii” a spus Gheorge Mărmureanu la Antena 3.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top