Connect with us

Revistateo.ro

Cosmetica

Cum trebuie sa folosesti GUTUILE pentru problemele tenului tau. 3 MASTI DE FATA REVOLUTIONARE

Gutuile sunt folosite pentru diferite delicii culinare. De la prajituri, la sucuri detoxifiante ori compoturi, aceste minunatii care apar toamne au diverse aplicatii. Stiai ca gutuile pot face miracole pentru tenul tau? Afla mai jos cum!

Gutuiele este un fruct cu multiple intrebuintari, atat pentru sanatate cat si pentru frumusete. Este un ingredient esential in prepararea mai multor retete cosmetice.

Mastile cu gutui sunt mai putin utilizate de femei, dar expertii in frumusete sustin ca merita incercate aproape de fiecare data cand tenul intampina tot felul de dificultati.

Gutuile – 3 masti revolutionare:

1. GUTUIE CU IAURT

Taie o gutuie in doua si las-o in apa oxigenata timp de 2 minute. Taie in felii subtiri si amesteca-le cu iaurt natural gras. Aplica masca pe fata seara, inainte de culcare, si las-o sa actioneze timp de 15 minute.

CITESTE SI: Vezi de ce incluzi GUTUI in alimentatia ta!

CITESTE SI: Dieta cu GUTUI: fructele de toamna care ARD GRASIMILE

Aceasta masca este avantajoasa pentru tenul uscat, cu aspect grunjos. Gutuile intervin la nivel celular si purifica intens tenul.

2. GUTUIE + PUDRA DE TALC

Taie o gutuie foarte coapta si da-o pe o razatoare fina. Aceasta trebuie sa fie curatata de coaja, dupa care se zdrobeste intr-un mojar. Adauga la gutuie pudra de talc pana observi ca se formeaza o pasta groasa. Pasta de gutuie cu talc se aplica atat la nivelul fetei cat si pe gat.

Aceasta masca este eficienta in prevenirea si atenuarea ridurilor. Se lasa in zonele afectate intre 10 si 20 de minute. Nu o lasa mai mult timp pe fata deoarece poate sa iti faca pielea uscata.

3. FRUNZELE DE GUTUIE + BICARBONAT DE SODIU

Fierbe timp de 5 minute un pumn de frunze de gutui si zdrobeste-le apoi la fel cum faci cu patrunjelul cand il introduci in preparatele culinare. Amesteca frunzele zdrobite cu 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu si unge-ti fata cu aceasta masca.

Las-o sa isi faca treaba timp de 10 minute dupa care clateste-ti fata cu apa minerala. Acest tratament este indicat persoanelor care au tenul gras si se confrunta des cu probleme de acnee, cosuri purulente sau puncte negre inestetice.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top